Ana Sayfa Apple El feneri uygulaması, iOS 18 ile yeniden doğdu!

El feneri uygulaması, iOS 18 ile yeniden doğdu!

0

Apple, detaylara verdiği inanılmaz önemle biliniyor ve bu kez iPhone’un basit ama önemli bir özelliği olan el feneri uygulaması bu özeni fazlasıyla hissettiriyor. iOS 18 ile birlikte, Dinamik Ada ile etkileşime giren ve yeni işlevlere kavuşan yepyeni bir el feneri deneyimi bizleri bekliyor. Şimdiye kadar iPhone’larda, Kilit Ekranında açma/kapama düğmesi ve Kontrol Merkezi kullanılırken dört parlaklık seviyesi arasında seçim yapma olanağı sunan basit bir el feneri bulunuyordu.

El feneri uygulaması, iOS 18 ile baştan yaratıldı

iOS 18 ile gelen bu yeni deneyim, Dinamik Ada’ya sahip iPhone’larda daha fazla işlevsellik ve keyifli bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Artık parlaklık üzerinde daha fazla kontrol sağlamanın yanı sıra ışık huzmesinin genişliğini de ayarlayabiliyorsunuz.

Peki, iOS 18’deki bu yeni el feneri nasıl çalışıyor? Hemen anlatalım: Öncelikle iPhone’unuzda iOS 18’in yüklü olduğundan emin olun (ayrıntılı rehbere göz atabilirsiniz). Ardından Kilit Ekranından, Kontrol Merkezinden veya Siri’den el fenerini açın. Karşınızda Dinamik Ada’da beliren yeni el feneri arayüzü! Işık huzmesi genişliğini ayarlamak için sola ve sağa kaydırın, parlaklığı ayarlamak için yukarı ve aşağı kaydırın. El fenerini kapatmak veya tekrar açmak için Dinamik Ada’daki el feneri simgesine dokunun. El feneri simgesi, siz kapatana kadar Dinamik Ada’da kalacak. Ayrıca, önceki iOS sürümlerinde alışkın olduğumuz 4 seviyenin ötesinde, düzgün bir kaydırıcıyla aralarından seçim yapabileceğiniz çok daha fazla parlaklık seviyesi mevcut.

Apple, gelecekteki Apple Watch modellerine dikkat çekici bir özellik ekleyecek: Daha aydınlık cihazlar yolda!

Merak edenler için, yeni el feneri için son tasarım, iOS 18 beta sürümünde gördüğümüz ilk tasarım değildi. Üçüncü beta ve resmi sürümden önce, ilk ve ikinci beta sürümlerinde biraz daha farklı bir görünüme sahipti. Siz yeni el feneri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz