Ana Sayfa Apple iOS 18, iPhone’ları yavaşlatıyor mu?

iOS 18, iPhone’ları yavaşlatıyor mu?

0

Apple’ın yeni iPhone işletim sistemi iOS 18, heyecan verici özelliklerle dolu bir güncelleme olarak karşımızda. Ancak yeni bir yazılım güncellemesi denince akla gelen o bilindik soru yine gündeme geliyor: Bu güncelleme iPhone’umu yavaşlatacak mı? İşte bilmeniz gerekenler. Aile üyelerim veya arkadaşlarımla yeni bir iOS güncellemesi hakkında konuştuğumda hemen hemen her zaman şu soru gelir: “Telefonumu yavaşlatır mı?”. Ve maalesef cevabı o kadar basit değil.

iOS 18 güncellemesi, iPhone’ları yavaşlattı mı?

Apple, cihazları için sürekli olarak yazılım güncellemeleri yayınlıyor. iOS 18 gibi büyük güncellemeler ise yılda bir kez karşımıza çıkıyor. Her büyük işletim sistemi güncellemesi, mümkün olduğunca birçok iPhone modeliyle uyumlu olacak şekilde tasarlanıyor. Bu yıl iOS 18, uzun bir model listesiyle uyumlu. Desteklenen en eski cihazlar ise 2018’de çıkan iPhone XS ve XR.

Ancak şu bir gerçek ki, eski telefonlar belirli bir düzeyde performans kaybı olmadan yeni özellikler almaya devam edemiyor. Bazı insanlar Apple’ın yazılım güncellemeleriyle iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlattığını düşünüyor. Ancak şunu da göz önünde bulundurmak lazım: 2018 telefonları, 2024 telefonları kadar güçlü değil. Bu nedenle, iOS 18’deki modern 2024 özellikleri, daha eski bir cihazda o kadar akıcı çalışmayabilir.

Apple, gelecekteki Apple Watch modellerine dikkat çekici bir özellik ekleyecek: Daha aydınlık cihazlar yolda!

İdeal olan, Apple’ın performans düşüşünü en aza indirmek için elinden gelen her şeyi yapmasıdır. Ancak modern yazılımların daha az güçlü, daha eski bir cihazda çalışması gerektiğinde yapabileceği çok fazla bir şey yok. Apple, işletim sistemi güncellemelerini yalnızca daha yeni cihazlar için sunmayı tercih edebilirdi, ancak bu da yepyeni bir soruna yol açardı. O zaman da herkes, şirketin iPhone satışlarını artırmak için yeni özellikleri geri tuttuğunu söyleyecekti.

Peki iOS 18 iPhone’unuzun daha yavaş çalışmasına neden olacak mı? Belki evet, belki hayır. Son birkaç yıldır piyasada olan bir iPhone kullanıyorsanız, muhtemelen çok fazla bir fark görmeyeceksiniz. Cihazınız daha eskiyse, işler biraz daha riskli hale geliyor.

Karar tamamen size kalmış: Yeni iOS 18 özelliklerine erişmek mi istiyorsunuz yoksa iPhone’unuzun bugünkü gibi çalışmaya devam etmesini mi tercih edersiniz? Elbette, Apple size yeni bir iPhone 16 satmaktan mutluluk duyar. Ancak şirket, eski cihazlara sahip kullanıcılara sürekli yazılım ve güvenlik geliştirmeleri sağlama konusunda çoğu şirketten daha iyi iş çıkarıyor. Hatta önemli güvenlik düzeltmeleriyle birlikte iOS 18’e bir alternatif olarak iOS 17.7’yi de sunuyor. Siz iOS 18’i yüklediniz mi? Performans sizin için nasıl?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz