Ana Sayfa Apple iPadOS 18, iPhone uygulamalarında emoji kullanmayı kolaylaştırıyor!

iPadOS 18, iPhone uygulamalarında emoji kullanmayı kolaylaştırıyor!

0

iPad’de iPhone uygulamalarını kullanma deneyimi tam olarak mükemmel olmasa da, Stage Manager ile işler biraz daha iyileşti. Optimize edilmemiş iPhone uygulamaları artık ekranda yüzen pencerelerde çalışabiliyor. Ancak iPadOS 18 ile Apple, iPad’de iPhone uygulamalarının kullanımını iyileştirmek için küçük ama önemli bir değişiklik yaptı ve bu değişiklik tamamen emojilerle ilgili.

iPadOS 18, iPhone uygulamalarında emoji kullanmayı kolaylaştıracak

Harici bir klavyeye bağlı bir iPad kullanırken (ister kablolu, ister kablosuz veya Apple’ın Magic Keyboard’u olsun), sanal klavye, ekrandaki içeriğe yer açmak için ekrandan kaybolur. Metninize bir emoji seçip eklemek isterseniz, tek yapmanız gereken ekran klavyesi ayarları menüsünü kullanmak veya emoji seçiciyi göstermek için Control + Command + Space tuşlarına basmaktır.

macOS Sequoia, iPadOS 18, tvOS 18 ve watchOS 11 için genel beta 3 yayınlandı

Bu neredeyse tüm iPad uygulamaları için işe yararken, aynı şey iPhone uygulamaları için söylenemez. Bu durumda, ekran klavyesi ayarları menüsü kaybolur ve Control + Command + Space tuşlarına bastığınızda hiçbir şey olmaz.

iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin altında kaldı!

Bu durum, özellikle iPad’imde sık sık Threads ve Instagram uygulamalarını kullandığım için (her ikisinin de iPadOS için özel bir sürümü yok) beni hep hayal kırıklığına uğratmıştır. Geçici bir çözüm olarak, sanal klavyeyi kullanmak için Magic Keyboard’u iPad’den ayırmam ya da emojiyi başka bir uygulamada (veya Spotlight’ta) seçip kopyalayıp yapıştırmam gerekiyordu. Ancak işte iyi haber: iPadOS 18 sonunda bu sorunu çözüyor. Artık Control + Command + Space tuşlarına bastığınızda iPhone uygulaması da emoji seçiciyi gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz