Ana Sayfa Apple Apple, müşteri memnuniyetinde liderliğe yükseldi!

Apple, müşteri memnuniyetinde liderliğe yükseldi!

0

Apple, Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde (ACSI) kişisel bilgisayarlar kategorisinde birincilik tacını geri aldı. 2023 yılında Samsung, Apple’ın 20 yıllık birincilik serisini bozarak beraberlikle sonuçlandırmıştı. Bu yıl Apple kategoriye hükmetmeye geri dönerken, HP ikinci oldu ve Samsung’u bir basamak aşağı itti.

Apple, müşteri memnuniyetinde yeniden liderliğe yükseldi!

ACSI, yıllık raporunu Temmuz 2023’ten Haziran 2024’e kadar (rastgele seçilen) 13.000’den fazla katılımcıya dayanarak bugün yayınladı. Kişisel bilgisayar kategorisi masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletleri içeriyor. 2024 için Apple’ın Mac ve iPad deneyimi 85/100 puan aldı; bu puan, bu yılki kişisel bilgisayar ortalaması olan 81’in dört puan ve Apple’ın geçen yıl kazandığı puanın iki puan üzerinde.

Tim Cook’tan açıklama! Apple Intelligence için rekor yatırım!

Bu arada, geçen yıl Apple ile berabere kalan Samsung, memnuniyet oranında bir puanlık düşüşle 82/100’e geriledi. HP, bu yıl Apple’ın hemen arkasında 84 puanla ikinci sıraya yükseldi. Etkileyici bir şekilde, HP yıllık %3’lük bir artış gördü. Amazon ve Dell sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı.

iPhone’unuzu iOS 18 için hazır hale getirme rehberi

Tüm markalar arasında masaüstü makineler, 2024 için 82/100 ortalama puanla dizüstü bilgisayarları ve tabletleri geride bıraktı. Yıllık eğilim masaüstü bilgisayarlar için 2 puanlık düşüş, dizüstü bilgisayarlar için 1 puanlık artış ve tabletler için 5 puanlık artış oldu.

Ve işte katılımcıların kişisel bilgisayar özelliklerini nasıl değerlendirdiğinin bir dökümü: Apple’ın Mac ve iPad’ine olan memnuniyetinizi nasıl değerlendirirsiniz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz