Ana Sayfa Apple Apple Intelligence, daha fazla dil desteğiyle geliyor!

Apple Intelligence, daha fazla dil desteğiyle geliyor!

0

Apple bugün yaptığı açıklamada, Apple Intelligence’ın önümüzdeki yıl boyunca destekleyeceği daha fazla dili duyurdu. İlk Apple Intelligence özellikleri, iOS 18.1’in piyasaya sürülmesiyle birlikte Ekim ayında yalnızca Amerikan İngilizcesi dil seçeneğiyle kullanıma sunulacak. Önümüzdeki yıl boyunca daha fazla dil ve daha fazla özellik kullanıma sunulacak. Şimdilik açıklanan dil desteği hakkında bildiklerimiz şunlar…

Apple Intelligence, yakında daha fazla dil desteğiyle gelecek

TechCrunch’ın haberine göre, Apple’ın bugün yaptığı açıklamalar, Eylül ayındaki iPhone etkinliğinde ilk kez bahsettiği dil desteği planlarını genişletiyor ve ABD dışındaki bazı müşterilerine Apple Intelligence’ı daha erken kullanabilecekleri konusunda umut veriyor.

Apple Intelligence, kullanıma sunulduğunda cihazınızın dilinin Amerikan İngilizcesi olarak ayarlanmasını gerektirecek. Ayrıca yasal ve yasal düzenlemelerden dolayı Çin ve Avrupa Birliği’nde kullanımı coğrafi olarak kısıtlanacak. Bu bölgelerin dışında, iOS 18.1 çalıştıran telefonunuzun dilini Amerikan İngilizcesi olarak ayarlayabilir ve Apple Intelligence beta sürümünü deneyebilirsiniz.

iOS 18, iPhone’ları yavaşlatıyor mu?

İlk olarak, Apple bu Aralık ayında Amerikan İngilizcesi dışında İngilizce’nin yerelleştirilmiş varyantlarını destekleyecek. Aralık 2024’te, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Güney Afrika için İngilizce yerelleştirmelerinin yanı sıra İngiliz İngilizcesi de desteklenecek. (Bu destek büyük olasılıkla Genmoji, Image Playgrounds ve ChatGPT sistemi entegrasyonu gibi Apple Intelligence özelliklerini de içermesi beklenen iOS 18.2 yazılım sürümüyle birlikte gelecek.) Ardından, 2025 yılında Apple, Apple Intelligence için İngilizce dışındaki dillere yönelik ilk desteği sunacak. 2025 için şu anda açıklanan planlanan diller şunlar:

  • Çince
  • Fransızca
  • Japonca
  • İspanyolca
  • Almanca
  • İtalyanca
  • Korece
  • Portekizce
  • Vietnamca

Hindistan ve Singapur için İngilizce yerelleştirmeleri de planlanıyor. Diğer diller de daha sonra resmi olarak duyurulabilir. AB ve Çin ile ilgili yasal sorunlar hakkında ise Apple, düzenleyicilerle görüşmelerin sürdüğünü söylüyor. AB’de Dijital Pazarlar Yasası, Apple’ın Apple Intelligence’ı şu anda iPhone ve iPad’de kullanıma sunmasını engelliyor. Ancak, macOS’in bir kapı bekçisi platformu olarak kabul edilmemesi nedeniyle, şu anda macOS Sequoia 15.1 geliştirici beta sürümünde etkin durumda. Apple, Avrupa Komisyonu ile görüşmelerini sürdürüyor ve Dijital Pazarlar Yasası ile ilgili sorunları çözerek özelliği sonunda iOS’ta da kullanıma sunmayı umuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz