Ana Sayfa Apple iOS 18, Mesajlar uygulamasının çökmesine yol açıyor! İşte nedeni

iOS 18, Mesajlar uygulamasının çökmesine yol açıyor! İşte nedeni

0
iOS 18 ile mesajlar bölümü de değişti! İşte tüm yeni özellikler

Apple’ın son yazılım güncellemesinde bilmeniz gereken talihsiz bir hata bulunuyor. Bu hata, iOS 18 çalıştıran cihazlarda Mesajlar uygulamasında ortaya çıkıyor. Şimdilik, düzeltme veri kaybını gerektirebiliyor. Bununla birlikte, nasıl önleyeceğinizi bilirseniz, bir düzeltme yayınlanmadan önce olası veri kaybını önleyebilirsiniz.

iOS 18 güncellemesi, Mesajlar uygulamasının çökmesine yol açtı

Kısacası, birisi Apple Watch’tan sizinle bir saat kadranı paylaşırsa, gelen mesajda alt konu olarak yanıt vermeyin. Bu hata, maalesef kendisi yaşayarak ve veri kaybederek keşfeden okuyucu Alex tarafından paylaşıldı. Okuyucuların da yıllarca süren verilerini kaybetme riskini önleyebilmeleri için hatanın nasıl yeniden oluşturulacağına dair adımları paylaşıyoruz.

Apple Watch, saat kadranınızı doğrudan watchOS’tan Mesajlar veya Posta yoluyla kolayca paylaşmanıza olanak tanıyan bir özellik içeriyor. Bu özellik, kişiselleştirilmiş saat kadranı yapılandırmalarını paylaşmayı mümkün kılmak için tasarlandı. Şimdilik hata, birisi iOS 18’de Mesajlar’da paylaşılan bir saat kadranına bir alt konu olarak yanıt verdiğinde tetikleniyor. Alt konu olarak yanıt verme özelliği, sohbette daha önce gönderilmiş olabilecek belirli bir mesaj hakkında satır içi bir görüşme yapmanıza olanak tanıyor.

iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin altında kaldı!

Bu olursa, kullanıcı uygulamadaki sohbeti açmaya çalışırsa Mesajlar sürekli olarak çökecektir. Uygulama sürekli olarak çökebileceğinden, doğrudan Mesajlar’daki diğer sohbetlerden sohbet göndermek veya yanıtlamak da kolayca mümkün değildir. Hata tetiklendiğinde, her iki kullanıcıyı da etkiler. Paylaşılan saat kadranına iOS 18’den yanıt verilmesini gerektiriyor gibi görünüyor. iOS 18.1’den yanıt vermek hatayı tetiklemeyecektir. Ancak kullanıcı, paylaşılan saat kadranına bir alt konu olarak yanıt verirse, Mesajlar iOS 18.1 beta, iPadOS 18.1 beta ve macOS 15.1 beta’da da çökecektir.

Hata oluştuğunda, her iki kullanıcı da görüşme dizisi her cihazdan silinene kadar Mesajlar’da görüşmeyi açamaz. Mesajlar sürekli olarak çöküyorsa, görüşmeyi silmek zor olabilir. Bu çözüm, tüm görüşme geçmişinin kaldırılmasına neden olur. Bu, fotoğraflar ve videolar gibi Mesajlar dışında kaydedilmemiş ekleri de içerir. Silinen dizinin Mesajlar’daki yakın zamanda silinenler konumundan geri yüklenmesi, çökme hatasını yeniden ortaya çıkarır. Apple’ın muhtemelen bu hatayı iOS 18, macOS 15, watchOS 11 ve Apple’ın yayın öncesi yazılımının gelecekteki beta sürümlerine yönelik güncellemelerde düzeltmesi gerekecek.

Muhtemelen, bir düzeltme eki yayınlanana kadar beklemek veri kaybını önlemenizi sağlayacaktır. Bu arada, sohbet görüşmesi açılamaz ve uygulama, görüşme etkin haldeyken başlatılmaya çalışılırsa Mesajlar çökecektir. Ayrıca, yedeklemeden geri yüklemenin, kaybolması durumunda verileri kurtarmaya yardımcı olması da mümkündür. Ancak, Apple’ın Mesajlar iCloud özelliğini kullanmak bu çözümü etkisiz hale getirebilir.

Şimdilik, bilgiyi yaymaya yardımcı olun ve paylaşılan bir Apple Watch kadranına alt konu olarak yanıt vermekten kaçının. Bu güncellemeler cihazlara ulaştıkça ve müşteriler bu özelliklere olan ilgilerini paylaştıkça, bu yeni watchOS 11 kadranlarını sergilemek ve doğrudan bir alt konu olarak yanıt vermek daha olasıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz