Ana Sayfa Apple iPhone’daki Ayarlar bölümü, iOS 18 ile baştan yaratıldı!

iPhone’daki Ayarlar bölümü, iOS 18 ile baştan yaratıldı!

0

iPhone Ayarlar bölümü yıllar içinde giderek daha kalabalık hale geldi ve iOS 18, yeniden tasarımıyla bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Geçmiş kullanıcı arayüzünün temel özelliklerini koruyan iOS 18’deki yeni Ayarlar, geliştirilmiş arama özelliğiyle yeniden düzenlenmiş ve basitleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

iPhone’daki Ayarlar bölümü, iOS 18 ile adeta baştan yaratılıyor

iOS 18’deki ana Ayarlar ekranında hala en üstte hesabınız, ardından Uçak Modu, Wi-Fi, Bluetooth ve Kişisel Erişim Noktası gibi en çok kullanılan özellikler yer alıyor. Ancak artık iOS 18 ile birlikte en üst bölüme Pil de eklendi. iOS 17 ve önceki sürümlerdeki ikinci ayarlar bölümü, iOS 18’de ikinci koleksiyona taşındı. Bu bölümde Genel, Erişilebilirlik, Eylem Düğmesi, Kamera, Denetim Merkezi, Ekran ve Parlaklık, Siri, Duvar Kağıdı ve daha fazlası bulunuyor. Bildirimler, Sesler ve Dokunma, Odak ve Ekran Süresi’nin altında yeni bir güvenlik/gizlilik grubu yer alıyor ve bunu App Store, Game Center, Cüzdan ve Apple Pay üçlüsü izliyor.

Apple’ın iOS 18 Ayarlar’ı yeniden düzenlemesinin ve temizlemesinin en büyük yollarından biri, tüm üçüncü taraf uygulama ayarlarını (ve kendi ayarlarından bazılarını) en alta yeni bir “Uygulamalar” bölümü altına yerleştirmesidir.

iOS 18, iPhone’ları yavaşlatıyor mu?

iPhone 15 Pro’da, ilk Ayarlar sayfası yalnızca iki sayfadan biraz fazla içerik içeriyor; bu da iOS 17 ve öncesine göre büyük bir azalma. Genel ve Arama bölümlerinde, daha önce ana Ayarlar sayfasında bulunan birden çok ayar, Genel veya Uygulamalar bölümlerine taşındı. Arama özelliği en üstte öneriler sunuyor ve daha doğru/ilgili sonuçlarla geliştirilmiş hissettiriyor.

Genel, Wi-Fi, Bluetooth, Hücresel, Kişisel Erişim Noktası, Erişilebilirlik, Face ID ve Parola, Siri, Ekran Süresi ve daha fazlası gibi çeşitli Ayarlar menülerinde büyük başlıklar dikkat çekiyor. Bunlar, neler yapabileceğinize dair daha ayrıntılı açıklamalar ve daha fazla bilgi edinmek için her biriyle bağlantılar sunuyor.

Büyük kullanıcı arayüzü değişiklikleri olmasa da, iOS 18 Ayarlar’ın daha temiz ve kullanımı daha kolay olduğunu düşünüyorum ve umarım tüm kullanıcılar için daha kolay kullanılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz