Ana Sayfa Apple iOS 18.1 ile RCS, Çin’de aktif oluyor!

iOS 18.1 ile RCS, Çin’de aktif oluyor!

0
RCS

Apple, iOS 18 ile iPhone kullanıcıları için uzun zamandır beklenen Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) desteğini nihayet sunmuştu. Ancak bu özelliğin kullanılabilirliği, operatörlerin Apple ile iş birliği yaparak kendi müşterileri için RCS’yi etkinleştirmesine bağlıydı. Şimdi ise Çinli iPhone kullanıcıları için de iyi haber geldi! iOS 18.1 ile birlikte RCS, Çin’deki başlıca mobil operatörler tarafından da desteklenecek.

iOS 18.1 ile birlikte RCS, nihayet Çin’de aktif oluyor!

iOS 18.1 beta 4 sürümü, Çin Unicom, China Telecom ve China Mobile gibi önde gelen Çinli operatörler için RCS’yi etkinleştiren yeni operatör paketleriyle birlikte geliyor. En son beta sürümünü kullanan Çinli iPhone kullanıcıları, güncellemeyi yükledikten sonra RCS’yi etkinleştirme seçeneğini görecekler. Tabii ki, bu özelliği kullanabilmek için uyumlu operatörlerden birinin SIM kartını kullanıyor olmaları gerekiyor.

Hatırlatmakta fayda var, ABD’deki AT&T, T-Mobile ve Verizon gibi büyük operatörler zaten iPhone kullanıcıları için RCS desteği sunuyor. Aynı durum Kanada ve Avrupa’daki bazı operatörler için de geçerli. Ancak, desteklenen operatörlerin listesi hala oldukça kısa. Teorik olarak, operatörlerin artık iPhone’lar için RCS desteği içeren güncellenmiş operatör paketlerini sunmak için yeni iOS sürümlerini beklemeleri gerekmiyor. Bununla birlikte, operatörlerin özelliği herkese sunmadan önce beta sürümlerinde test etmek istemesi de anlaşılabilir bir durum.

iPhone 16 serisi Türkiye’de kullanıcılarla buluştu!

Peki RCS ile neler değişiyor? RCS sayesinde iPhone kullanıcıları, Android kullanıcılarına sesli ve daha büyük medya dosyaları içeren zengin mesajlar gönderebilirler. Ayrıca, daha önce sadece iMessage ve diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına özel olan okundu bildirimleri de RCS ile birlikte geliyor. Her ne kadar RCS mesajları hala yeşil baloncuklar içinde görünse de, Mesajlar uygulamasında konuşma başlığında “Kısa Mesaj – RCS” etiketi görüntülenecek.

Eğer iPhone’unuzu iOS 18’e güncellediyseniz, Ayarlar > Mesajlar yolunu izleyerek RCS’yi etkinleştirebilirsiniz. Ancak, bu seçeneği görmüyorsanız, muhtemelen operatörünüz henüz iPhone’larda RCS’yi desteklemiyordur. Apple, iPhone’da RCS’yi destekleyen operatörlerin bir listesini yayınladı. Bu listeye göz atarak operatörünüzün desteğini kontrol edebilirsiniz. iOS 18 şu anda indirilebilir durumda ve iPhone XR veya daha yeni modellerde kullanılabiliyor. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek iPhone’unuzu güncelleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz