Ana Sayfa Apple Apple TV+’daki Oprah Winfrey belgeseli iptal oldu! İşte sebebi

Apple TV+’daki Oprah Winfrey belgeseli iptal oldu! İşte sebebi

0

Oscar ödüllü yönetmen Kevin Macdonald’ın çekimlerini tamamlamasına rağmen, Apple TV+ için hazırlanan Oprah Winfrey biyografik belgeseli yayınlanmayacak. Yeni bir habere göre, Winfrey, projenin yayınlanmasını engellemek için Apple’ın kendisine ödediği ücreti iade etti.

Apple TV+’daki Oprah Winfrey belgeseli iptal edildi

Apple ve Oprah Winfrey arasındaki iş birliği 2019 yılında duyurulmuş ve bir dizi belgesel programı içermesi planlanmıştı. Bu iş birliği kapsamında Prens Harry ile yapılan ve büyük ses getiren bir röportaj ve birkaç başka program yayınlandı. Oprah, Apple TV+ için “Göremediğin Ben”, “Oprah ile Sohbet”, “Oprah’ın Kitap Kulübü” ve “Oprah COVID-19’u Konuşuyor” gibi yapımlar hazırladı.

Bu ortaklık 2022 yılında sona erdi, ancak Apple iki bölümlük bir biyografik belgesel sipariş etmişti ve bu yapım henüz yayınlanmamıştı. Whitney Houston belgeseli “Whitney” ile tanınan Kevin Macdonald ve Lisa Erspamer ikilisinin hazırladığı belgeselin, Oprah Winfrey tarafından beğenilmediği ve yayınlanmasını istemediği iddia ediliyor.

iPhone 17 serisi, 2 nanometre çip ile gelebilir!

Page Six’in haberine göre, Winfrey belgeselin yayınlanmasını engellemek için Apple’a yüklü bir miktar para ödedi. Winfrey’in sözcüsü, Apple ile içerik anlaşmasının sona ererken Winfrey’in belgeselin haklarını geri aldığını ve şimdilik yapımı beklemeye aldığını doğruladı.

Ancak, belgeselin neden yayınlanmadığına dair çelişkili bilgiler var. Bir kaynak, Winfrey’in son montajı beğenmediğini ve Macdonald’ın değişiklik yapmayı reddetmesi üzerine Apple’a olan borcunu kapattığını söylüyor. Winfrey’in ekibinden bir başka kaynak ise Macdonald’ın değişiklik yapmayı reddetmediğini ve Winfrey’in sadece “belgesel çekmek için doğru zaman olmadığına” karar verdiğini iddia ediyor.

Winfrey’in hakları geri almak için Apple’a ne kadar ödediği ve bu miktarın milyonlarca dolar olup olmadığı ise belirsiz. Apple ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı ve yapması da beklenmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz