Ana Sayfa Apple iOS 18’de iPhone Göz Takibi özelliği nasıl aktif edilir?

iOS 18’de iPhone Göz Takibi özelliği nasıl aktif edilir?

0

iOS 18, iPhone’unuza sadece gözlerinizi kullanarak kontrol etme yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi yeni erişilebilirlik özelliği getiriyor. Bu özellik, ister bir erişilebilirlik ihtiyacınızı karşılıyor olsun ister sadece yeni bir teknolojiyi denemek istiyor olun, oldukça dikkat çekici. Apple, iPhone’u ve diğer cihazlarını tüm kullanıcılar için erişilebilir kılmak için büyük çaba sarf ediyor ve iOS 18 ile birlikte Göz Takibi, Müzik Haptikleri ve Sesli Kısayollar gibi yenilikler hayatımıza giriyor. Bu özellikler, Apple tarafından Mayıs ayında tanıtılmıştı ve artık iOS 18 ile birlikte herkes tarafından kullanılabiliyor.

iOS 18’de iPhone Göz Takibi özelliği nasıl aktif hale getirilir?

Peki iPhone Göz Takibi özelliğini nasıl açabilirsiniz? En iyi sonuçları almak için Apple, Göz Takibi özelliğini ayarlarken iPhone’unuzu sabit bir yüzeye, yüzünüzden yaklaşık 45 cm uzakta tutmanızı öneriyor. İlk olarak, iPhone’unuzda iOS 18’in yüklü olduğundan emin olun. Ardından Ayarlar uygulamasını açın ve Erişilebilirlik’e dokunun.

Aşağı kaydırdığınızda (Fiziksel ve Motor altında) Göz Takibi’ni göreceksiniz. Bunu seçin ve Göz Takibi’ni açmak için düğmeye dokunun. Karşınıza çıkan ekrandaki renkli bir daireyi gözlerinizle takip ederek kalibrasyon sürecini tamamlayın. Bu işlemden sonra, Bakış Kontrolü otomatik olarak açılacaktır. Artık bakışınızı belirli bir süre sabit tutarak seçilen bakış eylemini gerçekleştirebilirsiniz. Özelleştirmek içinse AssistiveTouch içindeki Bakış Kontrolü ayarlarına gidebilirsiniz.

Apple Watch’ların kan oksijen ölçümü sorun olmaya devam ediyor!

AssistiveTouch etkinleştirildiğinde (Göz Takibi/Bakış Kontrolü ve AssistiveTouch’ı bağlamanız istenebilir), iPhone’unuzun kilidini açmak, Ana Ekrana gitmek, kaydırma yapmak ve daha fazlası için Göz Takibi’ni kullanabilirsiniz. Kalibrasyonu bitirdikten sonra, daha fazla işlev için Bakış ve Kaydırma’yı AssistiveTouch ile kullanmak isteyip istemediğiniz sorulabilir. Bu adımları tamamladıktan sonra iPhone’u Göz Takibi ile kontrol etmeye hazır olacaksınız.

Göz Takibi kullanımdayken odaklandığınız düğmenin/uygulamanın/alanın etrafında beyaz bir çerçeve göreceksiniz. Bir şey seçmek için odağınızı korumanız (Bakış) yeterli. Ayrıca Göz Takibi’ni kullanırken dokunmatik ekranınızı da kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer Göz Takibi özelliği size yeterince doğru veya duyarlı gelmiyorsa, iPhone’unuzu yüzünüzden yaklaşık 45 cm uzakta bir standa yerleştirerek tekrar ayarlamaya çalışın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz