Ana Sayfa Apple iPhone kilit ekranındaki kısayollar nasıl değiştirilir?

iPhone kilit ekranındaki kısayollar nasıl değiştirilir?

0

Yeni iPhone 16 ve 16 Pro sahipleri, “Kamera Kontrolü” özelliği sayesinde cihazlarının yan tarafındaki bir düğmeye basarak kamerayı hızlıca açabiliyorlar. Peki bu pratik özellik, kilit ekranındaki kamera kısayolunu gereksiz hale getirmedi mi? İşte tam da bu noktada iOS 18’in sunduğu kişiselleştirme seçenekleri devreye giriyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone kilit ekranındaki kısayollar nasıl özelleştirilir?

iOS 18 ile birlikte iPhone’unuzun kilit ekranını daha kullanışlı hale getirmek artık mümkün. Artık, kilit ekranındaki kamera ve el feneri düğmelerini istediğiniz başka bir kısayol ile değiştirebilirsiniz. Üstelik seçenekleriniz oldukça fazla. iOS 18’in yeni Kontrol Merkezi’ne eklenebilen herhangi bir kontrol öğesini artık kilit ekranınıza da yerleştirebilirsiniz.

Örneğin, tek bir dokunuşla istediğiniz uygulamayı açan bir kısayol oluşturabilir, sessiz modu açıp kapatabilir, hesap makinesini başlatabilir, Apple Watch’unuza ping gönderebilir veya Apple TV kumandanızı açabilirsiniz. Kilit ekranı kontrollerini değiştirmek ise oldukça kolay. Kilit ekranınıza uzun basarak düzenleme moduna girin, “Özelleştir” düğmesine dokunun, sağ alt köşedeki kamera düğmesine dokunun ve yerine koymak istediğiniz kontrol öğesini seçin.

Apple Watch Ultra 2, üç önemli yenilikle geliyor!

Farklı duvar kağıtları için farklı kilit ekranı kontrolleri ayarlayabileceğinizi ve hatta isteğe bağlı olarak, farklı Odak modlarını çeşitli duvar kağıdı/kilit ekranı çiftlerine bağlayabileceğinizi de unutmayın. Eğer siz de iPhone’unuzun kilit ekranını daha işlevsel hale getirmek istiyorsanız, bu pratik ipucunu mutlaka deneyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz