Ana Sayfa Apple Apple, iPadOS 18’de yaşanan sorunu kabul etti!

Apple, iPadOS 18’de yaşanan sorunu kabul etti!

0

Bu hafta başlarında bildirildiği gibi, Pazartesi günü yayınlanan iPadOS 18 güncellemesini yükledikten sonra bir dizi kullanıcının M4 iPad Pro’larının kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Etkilenen iPad modelleri için güncellemeyi geri çeken Apple, şimdi bir düzeltme üzerinde çalışıyor. Son günlerde elde edilen bir açıklamada şirket, iPadOS 18’e güncellendikten sonra M4 iPad Pro modellerini etkileyen hatayı kabul etti. Apple, “az sayıda” kullanıcının etkilendiğini ve iPad’lerinin artık açılmadığını söylüyor.

Apple, iPadOS 18 güncellemesinde yaşanan sorunu kabul etti!

Şirket, teknisyenlere bir yedek ünite sipariş etmeden önce müşterinin iPad’inde zorla sıfırlama yapmayı denemelerini söylüyor. Apple bir düzeltme üzerinde çalışıyor olsa da, bunun ne zaman halka sunulacağına dair bir ayrıntı yok. Şimdilik, M4 iPad’lerini henüz güncellemeyenlerin iPadOS 17’de kalması gerekecek.

Apple, iPadOS 18 güncellemesinde yaşanan sorunu kabul etti!
Apple, iPadOS 18 güncellemesinde yaşanan sorunu kabul etti!

Güncelleme hala diğer iPad modelleri için mevcut olduğundan, sorundan etkilenmemiş görünüyorlar. Etkilenen kullanıcılara göre, iPad’leri iPadOS 18’i yükledikten sonra çalışmamaya başladı. Bir kullanıcı, güncelleme sürecinin bir noktasında iPad’inin kapandığını ve artık açılmadığını söyledi. Bir bilgisayarla iPad yazılımını geri yüklemek bile mümkün değil.

iOS 18’de iPhone Göz Takibi özelliği nasıl aktif edilir?

Güncellemeyi yükledikten sonra iPad’i kullanılamaz hale gelen bir kullanıcı, “Apple Store’a götürdüm, tamamen kullanılamaz olduğunu doğruladılar, ancak Apple bakımıma rağmen bana bir yedek verebilmeleri için önce mühendislerine göndermeleri gerektiğini söylediler” dedi. iPadOS 18, özelleştirilebilir simgelerle yeni bir Ana Ekran ekliyor. Güncelleme ayrıca Matematik Notları, Akıllı Komut Dosyası ile El Yazısı, canlı sesli transkripsiyon, iPad’de ilk kez Hesap Makinesi uygulaması ve Oyun Modu ile birlikte geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz