Ana Sayfa Apple iPhone SE 4 büyük yeniliklerle gelecek!

iPhone SE 4 büyük yeniliklerle gelecek!

0

iPhone 16 serisi tüm dünyada satışa sunulduğuna göre, teknoloji meraklılarının aklındaki soru belli: Sırada hangi iPhone modeli var? Sakin olun, iPhone 17 için henüz erken ve bir yıl beklememize de gerek yok! Herhangi beklenmedik bir gecikme yaşanmazsa, bahar aylarında yepyeni iPhone SE 4 ile tanışacağız. Bu da demek oluyor ki yeni modelin heyecan verici özelliklerini keşfetmemize sadece altı ay kadar bir süre kaldı. iPhone SE serisinin bu yeni üyesi, üç yıl aradan sonra gelen ilk güncelleme olmasıyla kalmayacak, aynı zamanda iPhone SE’nin doğuşundan bu yana geçirdiği en köklü değişimi de temsil edecek.

Merakla beklenen iPhone SE 4 büyük yeniliklerle karşımıza çıkacak

Apple, 2020 yılında piyasaya sürdüğü iPhone SE 2 modelinden bu yana iPhone 8 tasarımına bağlı kalmayı tercih etmişti. Bu tasarım; 4,7 inçlik LCD ekranı, yuvarlatılmış köşeleri ve ikonik ana ekran düğmesiyle biliniyordu. Ancak tüm söylentiler, yeni iPhone SE modelinin bu tasarımdan tamamen uzaklaşacağını ve daha modern bir görünüme kavuşacağını işaret ediyor.

Yeni iPhone SE’de bizleri iPhone 14’ü anımsatan bir tasarım dili bekliyor. Daha geniş bir deneyim sunan 6,1 inçlik OLED ekran, şık ve modern bir hava katan düz kenarlar, gelişmiş güvenlik ve kullanım kolaylığı sağlayan Face ID ve o dönemden kalma daha küçük çentik, yeni modelin öne çıkan tasarım özellikleri arasında yer alıyor. Kamera konusunda ise Apple’ın tek kamera tercihini sürdürmesi ve iPhone 14’teki gibi çift kamera sistemini kullanmaması bekleniyor.

Apple Watch Ultra 2, üç önemli yenilikle geliyor!

Ortaya atılan bir diğer heyecan verici iddia ise yeni iPhone SE’nin, iPhone 15 Pro ile hayatımıza giren ve şimdi tüm iPhone 16 serisinde standart olarak sunulan Aksiyon Düğmesi’ne sahip olacağı yönünde. Bu yenilikçi düğme, iPhone SE 4’te sessize alma düğmesinin yerini alacak ve kullanıcılara özelleştirilebilir yeni bir kontrol mekanizması sunacak.

iPhone 14 ve mevcut iPhone SE modellerinde kullanılan Lightning konektörü de iPhone SE 4 ile birlikte tarih olmaya hazırlanıyor. Apple’ın bu kararı almasındaki en büyük etken ise Avrupa Birliği’nin şarj portu regülasyonları. Tüm cihazların şarj için USB-C gibi standart bir bağlantı noktasını kullanmasını zorunlu kılan bu regülasyonlar, Apple’ı da iPhone SE 4’te USB-C’ye geçmeye zorluyor. Apple, USB-C’ye geçiş sürecini geçtiğimiz yıl iPhone 15 serisi ile başlatmıştı. iPhone SE 4, bu geçişi tamamlayan son model olacak ve böylece tüm iPhone kullanıcıları telefonlarını iPad ve Macbook’larında kullandıkları aynı kablo ile şarj edebilecekler.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, yeni iPhone SE modeli A18 işlemci ve 8 GB RAM ile Apple Intelligence’ı destekleyecek. Bu oldukça şaşırtıcı bir gelişme çünkü Apple, en uygun fiyatlı iPhone modeline bile Apple Intelligence’ı entegre ederek bu devrimsel teknolojiyi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Hatırlatmak gerekirse Apple Intelligence; Yazma Araçları, Fotoğraflar Temizleme, Genmoji, Görüntü Oyun Alanı, Bildirim Özetleri ve tamamen yenilenmiş bir Siri gibi birçok yeni ve kullanışlı özelliği beraberinde getiriyor.

Yeni nesil iPhone SE’nin fiyatının 499 dolar civarında olması ve önceki modellere göre biraz daha pahalı olması bekleniyor. Yine de 500 doların altında, son teknolojiyle donatılmış modern bir iPhone deneyimi sunması, iPhone SE 4’ü oldukça cazip bir seçenek haline getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz