Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro kullanıcıları dokunmatik ekran sorunu yaşıyor!

iPhone 16 Pro kullanıcıları dokunmatik ekran sorunu yaşıyor!

0

Yeni iPhone 16 Pro sahiplerini üzen bir sorun ortaya çıktı. Giderek artan sayıda kullanıcı, telefonlarının dokunmatik ekranlarında yaşanan tepkisizlik sorunlarını rapor etmeye başladı. Kullanıcılar, özellikle kaydırma, düğmelere basma ve sanal klavyede harflere basamama gibi etkileşimlerde, dokunuşlarının ve kaydırmalarının telefon tarafından algılanmadığını belirtiyor.

Bazı iPhone 16 Pro kullanıcıları dokunmatik ekran sorunu yaşamaya başladı

Testlerimize, kullanıcı raporlarına ve internette hızla yayılan şikayetlere bakılırsa sorun, donanımsal bir hatadan ziyade yazılımsal bir hatadan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Daha spesifik olarak, iOS’un yanlışlıkla gerçekleşen dokunuşları reddetme algoritmasının aşırı hassas olduğu ve bu yüzden de kullanıcıların gerçekleştirmek istediği dokunuşların göz ardı edildiği düşünülüyor.

Sorun, kullanıcıların farkında olmadan ekranın diğer bölgelerine dokunarak, sistemin dokunuşları reddetmesine neden olmasından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar, özellikle ekranın sağ tarafındaki Kamera Kontrolü’ne yakın bir noktada parmaklarını dinlendirdiklerinde bu sorunu daha sık yaşadıklarını belirtiyor. Yine de sorun, ekranın dört kenarında da eşit olarak ortaya çıkabiliyor.

Apple Watch Ultra 2, üç önemli yenilikle geliyor!

Telefonun yazılımı, bu durum gerçekleştiğinde ekrana yapılan tüm yeni dokunuşları kısa bir süreliğine görmezden geliyor. Bu da kullanıcıların yapmak istediği dokunuşların ve kaydırmaların algılanmamasına neden oluyor. Sorun, iPhone 16 Pro’nun her zamankinden daha ince olan ekran çerçeveleri nedeniyle daha da kötüleşebilir. Çünkü bu ince çerçeveler, kullanıcıların ellerinin ekranın kenarlarına istemeden temas etmesini kolaylaştırıyor. Dokunuş reddetme özelliğinin devreye girmesi için gereken deri teması oldukça küçük olduğundan, kullanıcılar bu durumun neden kaynaklandığını fark etmeyebiliyor.

Sorun genellikle kullanıcılar telefonu doğal bir şekilde kavradığında ve parmakları cihazın yanlarını sardığında ortaya çıkıyor. Telefon, kılıf olmadan kullanıldığında da sorun daha sık görülüyor çünkü ince ekran çerçevelerine parmakların yanlışlıkla temas etmesi daha kolay oluyor. Kılıf kullanıldığında ise bu durum daha az gerçekleşiyor, ancak tamamen ortadan kalkmıyor.

Sorun, hem iOS 18 hem de iOS 18.1 beta sürümünü çalıştıran iPhone’larda görülüyor. Apple’ın, yazılımsal bir güncelleme ile bu sorunu çözebileceğinden oldukça eminiz. Sorunun, cihaz kilit ekranındayken ortaya çıkmadığını da belirtmek önemlidir. Sorun yalnızca telefon kilidi açıkken, örneğin uygulamalarda gezinirken veya ana ekran sayfaları arasında geçiş yaparken ortaya çıkıyor. Bu da sorunun donanımsal değil, yazılımsal olduğunu gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz