Ana Sayfa Apple iPhone 16’nın bataryası ayrıntılı olarak incelendi! İşte video

iPhone 16’nın bataryası ayrıntılı olarak incelendi! İşte video

0

iPhone 16 serisi, tamir edilebilirlik konusunda bazı önemli geliştirmelere imza atıyor. Belki de en dikkat çekici donanım değişikliği, telefonun çerçevesi çıkarıldıktan sonra batarya değişimini daha kolay ve güvenli hale getiren yeni bir batarya yapıştırıcısı kullanılması. iFixit, bu yeni teknolojiyi demontaj videosunda ayrıntılı bir şekilde gösteriyor. Bataryayı yerinde tutan yapıştırıcı, düşük voltajlı bir elektrik akımı uygulanarak kolayca çözülüyor ve batarya, telefon kasasından sorunsuz bir şekilde ayrılıyor.

iPhone 16’nın çok konuşulan bataryası oldukça ayrıntılı olarak incelendi

Önceki iPhone modellerinde ise bataryalar, dört adet çekme dili kullanılarak çıkarılabilen standart bir yapıştırıcıyla tutturuluyordu. Bu yöntem hem zahmetli hem de riskliydi. Çekme dillerinin kopması gibi durumlarda teknisyenlerin bataryayı alet kullanarak çıkarmak zorunda kalması, yangın riskini de beraberinde getiriyordu.

iPhone 16'nın çok konuşulan bataryası oldukça ayrıntılı olarak incelendi.
iPhone 16’nın çok konuşulan bataryası oldukça ayrıntılı olarak incelendi.

iPhone 16’daki bataryayı sabitlemek için kullanılan bu yeni elektrikle aktive olan yapıştırıcı ise tüm bu zorlukları ortadan kaldırıyor. Tek yapmanız gereken, bir güç kaynağına bağlı timsah kıskaçlarını ilgili noktalara bağlamak ve iPhone bataryasının kendiliğinden yerinden çıkmasını izlemek. Bu yeni yöntemin nasıl çalıştığını, iPhone 16’nın demontajını ve yeni Kamera Kontrolü’nü de yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Apple, Ekim’de yeni ürünlerle gelecek!

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, bu yeni batarya değişim sürecini kullanan ilk modeller. 16 Pro ve 16 Pro Max modellerinde ise hala çekme dili bulunan bataryalar kullanılıyor. Ancak bu modellerde bataryalar, yeni bir metal muhafaza ile korunuyor. 16 serisinde bu yeni yapıştırıcının başarılı olması durumunda, önümüzdeki yıllarda tüm iPhone modellerinde (ve hatta belki de diğer Apple cihazlarında) kullanılacağını tahmin edebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz