Ana Sayfa Apple iPhone 17’nin ekranı hakkında büyük sızıntı!

iPhone 17’nin ekranı hakkında büyük sızıntı!

0

iPhone 16’nın heyecanını azaltmak istemeyiz ama önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 17 serisi hakkında da birkaç söylenti şimdiden dolaşmaya başladı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone 17’nin ekranı hakkında büyük bir sızıntı ortaya çıktı

Display Supply Chain Consultants’dan Ross Young, MacRumors’a verdiği demeçte, standart iPhone 17 modelinin ve daha ince bir tasarıma sahip olacağı söylenen “iPhone 17 Air” modelinin ProMotion ekran teknolojisine sahip olacağını söyledi. Bu da her iki modelin de daha akıcı bir kaydırma deneyimi ve video oynatımı için 120Hz yenileme hızına ulaşabileceği anlamına geliyor.

iPhone 17'nin ekranı hakkında büyük bir sızıntı ortaya çıktı.
iPhone 17’nin ekranı hakkında büyük bir sızıntı ortaya çıktı.

ProMotion teknolojisi ayrıca, iPhone 17 ve iPhone 17 Air ekranlarının daha düşük bir yenileme hızına da geçebilmesini sağlayacak. iPhone 13 Pro modelleri 10Hz’ye kadar düşebiliyorken, iPhone 14 Pro’dan iPhone 16 Pro’ya kadar olan modellerde bu rakam 1Hz’ye kadar düşüyor. Bu da cihaz kilitliyken bile çeşitli Kilit Ekranı öğelerini gösteren her zaman açık bir ekran kullanımına olanak tanıyor. iPhone 17 ve iPhone 17 Air’in 10Hz’ye mi yoksa 1Hz’ye mi kadar düşebileceği ise henüz net değil. Standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde ise hala 60Hz ekranlar bulunuyor.

watchOS 11, bazı sorunları çözemedi!

Young’ın, Apple’ın gelecekteki ürünleriyle ilgili ekran odaklı bilgileri paylaşma konusunda iyi bir geçmişi var. Örneğin, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in sırasıyla 6,3 inç ve 6,9 inç boyutlarında daha büyük ekranlara sahip olacağını ilk kez o açıklamıştı. Apple’ın iPhone 17 serisini Eylül 2025’te duyurması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz