Ana Sayfa Apple Safari, iOS 18 ile önemli bir özellik kazanıyor!

Safari, iOS 18 ile önemli bir özellik kazanıyor!

0

iOS 18 ile gelen Safari, web sayfalarından önemli bilgileri akıllıca ön plana çıkararak tarama deneyiminizi zenginleştirmek için tasarlanmış “Öne Çıkanlar” adlı yepyeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. Bu özellik, uzun web içeriklerini manuel olarak taramak zorunda kalmadan ihtiyacınız olan bilgilere hızlıca ulaşmanızı sağlayan akıllı bir Safari asistanı gibi çalışıyor.

Safari, iOS 18 ile oldukça kullanışlı bir özellik kazandı

Öne Çıkanlar, en alakalı ayrıntıları belirleyip ayıklamak ve bunları kolayca erişebileceğiniz bir biçimde size sunmak için gelişmiş makine öğrenimi teknolojisinden yararlanıyor. İster bir restoranın adresini arıyor olun, ister tarihi bir kişiliği araştırıyor olun, isterse de yeni bir film hakkında bilgi edinmek istiyor olun, Öne Çıkanlar özelliği aradığınız bilgilere kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Bu özellik özellikle; işletme ve konum bilgilerini, çalışma saatlerini, yol tariflerini, kısa biyografik bilgileri, eğlence içeriklerine yönelik bağlantıları ve film/dizi incelemelerini özet olarak sunma konusunda oldukça başarılı. Öne Çıkanlar, tam da ihtiyacınız olan anda karşınıza çıkan bu özet bilgilerle internette gezinmeyi daha pratik ve verimli hale getiriyor.

Apple Watch Ultra 2, üç önemli yenilikle geliyor!

Bu özellikten yararlanmak içinse iOS 18 cihazınızda Safari’yi açıp desteklenen bir web sayfasına gitmeniz yeterli. Tarayıcı çubuğunda yer alan araç simgesinin üzerinde beliren mor renkli parıltı, Öne Çıkanlar özelliğinin o sayfada aktif olduğunu gösteriyor. Parıltıya dokunarak açılan pencerede, web sayfasındaki önemli bilgiler özet halinde listeleniyor. Yol tarifi, oynatma bağlantısı gibi etkileşimli içeriklere de bu pencereden ulaşabiliyorsunuz.

İnternette gezerken araç çubuğundaki bu mor parıltıya dikkat ederek Öne Çıkanlar özelliğinden yararlanabilir, web sitelerindeki önemli bilgilere hızla erişebilirsiniz. Ancak unutmayın, Öne Çıkanlar özelliği şimdilik yalnızca ABD’de ve sadece İngilizce içerikli web sitelerinde kullanılabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz