Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro Max teste girdi! İşte sonuçlar

iPhone 16 Pro Max teste girdi! İşte sonuçlar

0

DXOMARK iPhone 16 Pro Max test sonuçlarını açıkladı. 3000 fotoğraf ve 150 saatlik video analizine dayanan teste göre Apple’ın yeni amiral gemisi, genel olarak dördüncü sırada yer alsa da video performansıyla bugüne kadar test edilen tüm telefonları geride bırakarak birinci sıraya yerleşti. DXOMARK, kullanıcı araştırmalarıyla mobil cihaz kullanım alışkanlıklarını belirleyerek gerçekleştirdiği detaylı testlerle akıllı telefon kamera değerlendirmelerinde önemli bir saygınlık kazanmış durumda.

iPhone 16 Pro Max kapsamlı bir teste girdi

iPhone 16 Pro Max, özellikle arkadaş ve aile fotoğrafları ile videolarında mükemmel sonuçlar verirken, geniş bir zoom aralığında dinamik aralık, doğru beyaz dengesi ve doğal renk sunumu ile öne çıkıyor. Aynı zamanda parlak ışıkta sunduğu yüksek detay ve doku seviyesi, hızlı ve doğru otomatik odaklama ve etkili video sabitleme özellikleriyle de dikkat çekiyor. Fakat, zoom aralığında tutarsız detay seviyesi, ultra geniş açılı fotoğraflarda detay eksikliği, istenmeyen gölgelenmeler, ореол etkisi, halelenme ve gürültü gibi bazı olumsuzluklar da göze çarpıyor.

Testlerde fotoğraf performansı için 10, video için ise 7 farklı kriter değerlendiriliyor. iPhone 16 Pro Max, özellikle renk ve önizleme doğruluğu alanlarında öne çıkarak en iyi sonuçları elde ederken, video kaydında renk, gürültü ve sabitleme performansıyla da rakiplerini geride bıraktı. DXOMARK, iPhone 15 Pro Max’e kıyasla yapılan iyileştirmelerin mütevazı olduğunu belirtirken, telefoto performansının beklentileri karşılamadığını da sözlerine ekledi.

Apple Watch Ultra 2, üç önemli yenilikle geliyor!

Sonuç olarak iPhone 16 Pro Max, önceki modellere benzer şekilde DXOMARK kamera testlerinden başarıyla geçti ve görüntüleme alanında en iyi akıllı telefonlar arasında yerini aldı. Özellikle 4K çözünürlükte ve 60 fps değişken kare hızında tüm testlerde olağanüstü sonuçlar elde ederek video modunda zirveye yerleşti. Fotoğraf modunda ise geliştirilmiş işleme ve yeni düzenleme seçeneklerinden faydalanan kamera, özellikle varsayılan ayarlarda iyileştirilmiş bir renk performansı sergiledi. Her ne kadar zoom konusunda bekleneni tam olarak karşılayamasa da iPhone 16 Pro Max, hem fotoğraf hem de video alanında dikkat çekici geliştirmeler sunarak kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz