Ana Sayfa Apple iPhone 14’ten iPhone 16’ya geçmeye değer mi?

iPhone 14’ten iPhone 16’ya geçmeye değer mi?

0

iPhone 16, Apple’ın en yeni ve en yetenekli pro olmayan akıllı telefonu. Ancak bu yıl iPhone 16, pro özelliklerine de kavuşarak kendisini önceki modellerinden her zamankinden daha fazla ayırıyor. İşte iPhone 16 ve iPhone 14 arasındaki farklar ve yükseltmeye değip değmeyeceği konusunda ayrıntılı bir bakış.

iPhone 14 modelinden iPhone 16’ya geçmeye değer mi?

iPhone 16 Pro modelleri 6.3 ve 6.9 inçlik daha büyük ekranlara sahipken, iPhone 16 ve 16 Plus, tıpkı iPhone 14 ve 14 Plus gibi 6.1 ve 6.7 inçlik ekranlara sahip. Çözünürlük, piksel yoğunluğu ve diğer ekran özellikleri, iPhone 16/Plus ve iPhone 14/Plus arasında neredeyse aynı kalmış. Ancak en yeni iPhone’larda daha parlak ekranlar, Dinamik Ada ve piksel sayısında hafif bir artış elde ediyorsunuz.

iPhone 16 ve 16 Plus’ın tasarımı, önceki modellerle neredeyse aynı kalmış, ancak Apple yeni fiziksel Kamera Kontrol düğmesini/sensörünü eklemiş. iPhone 16 ayrıca, ilk olarak iPhone 15 Pro’da piyasaya sürülen fiziksel Aksiyon düğmesine de sahip. Arka kamera düzeni ise 16 ve 16 Plus ile güncellendi. iPhone 14 ve 15’te Apple, Pro modellerinde en yeni A serisi çipi, standart modellerde ise bir önceki yıla ait çipi kullanmıştı. Bu durum iPhone 16 ve 16 Plus ile değişiyor ve bu modeller yeni A18 çipine kavuşuyor – iPhone 14/Plus’taki A15 Bionic’ten 3 nesil daha yeni.

iPad mini 7 hakkında önemli sızıntı!

Hem A18 hem de A15 neredeyse herkes için fazlasıyla yeterli güce sahip. Ancak Apple, A18 CPU’nun A15 Bionic’ten %50’ye kadar daha hızlı olduğunu vurguluyor. Ayrıca A18, donanım hızlandırmalı ışın izleme sunan, pro olmayan bir iPhone’daki ilk çip. Bu da iPhone 16 ve 16 Plus’ta gelişmiş bir oyun deneyimi sağlayacak. Pil ömrüne baktığımızda iPhone 16, video oynatma konusunda iPhone 14’e göre çok küçük bir iyileştirme sağlamış.

iPhone 16/Plus, iPhone 15/Plus gibi 48MP ana arka kamerayla geliyor. Bu, 12MP ana lense sahip iPhone 14’e göre önemli bir yükseltme. Diğer yeni özellikler arasında yepyeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörü, en yeni nesil Fotoğraf Stilleri ve uzamsal fotoğraf ve video çekebilme özelliği bulunuyor. iPhone 16’da video çekimi için bir dizi yükseltme yapılmış. Bunlar arasında makro video kaydı, uzamsal video kaydı, rüzgar gürültüsü azaltma ve ses yakınlaştırma yer alıyor.

iPhone 16 ve 16 Plus’taki Apple’ın TrueDepth ön kamerası, en yeni nesil Fotoğraf Stillerini, fotoğraflar için Smart HDR 5’i ve uzamsal ses kaydı desteğini alıyor. iPhone 16 cihazları bağlantı noktası için USB-C (USB 2) kullanırken, iPhone 14 Lightning kullanıyor. Her ikisi de 480 Mbps’ye kadar aynı üst düzey veri aktarım hızını desteklese de, USB-C daha esnek ve evrensel bir standart. Diğer giriş/çıkış güncellemeleri arasında yeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörü, WiFi 7, 25 W’a kadar kablosuz şarjı destekleyen MagSafe, Thread ve daha fazlası yer alıyor.

iPhone 16 ve 16 Plus, siyah, beyaz, pembe, deniz mavisi ve lacivert olmak üzere beş renkte geliyor. Peki iPhone 16’ya yükseltmeli misiniz? iPhone 16 ve 16 Plus güçlü ve yetenekli cihazlar, ancak hangisinin sizin için en iyisi olduğu veya yükseltme zamanının gelip gelmediği, iPhone’unuzu nasıl kullanmak istediğinize ve hangi özelliklere değer verdiğinize bağlı.

İşte iPhone 16 veya 16 Plus satın almak için bazı nedenler:

  • Fotoğraflar ve videolar için geliştirilmiş kamera
  • Kamera Kontrol düğmesi/sensörü + Aksiyon düğmesi
  • Apple Intelligence desteği
  • Daha hızlı A18 çipi
  • Donanım hızlandırmalı ışın izleme
  • USB-C, WiFi 7 ve 25 W MagSafe şarjı ve Thread

iPhone 14’ünüzü kullanmaya devam etmek veya iPhone 15/Pro satın almak için bazı nedenler:

  • Yukarıdaki 6 özellik sizin için çok önemli değilse, paranızı koruyun ve diğer özelliklerin çoğunu içeren iPhone 15’i alın veya eski iPhone 14’ünüzü kullanmaya devam edin 😁
  • Apple Intelligence desteği isteyip de en yeni 16/16 Pro özelliklerine ihtiyaç duymuyorsanız, bir iPhone 15 Pro almayı da düşünebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz