Ana Sayfa Apple Yeni iPad, Mac ve iWatch güncellemelerinin beta sürümü yayınlandı!

Yeni iPad, Mac ve iWatch güncellemelerinin beta sürümü yayınlandı!

0
iOS 18 ve macOS Sequoia'daki en iyi 10 özellik

Yeni herkese açık beta günü geldi. Apple’ın iPadOS 18.1, macOS Sequoia 15.1, watchOS 11.1 ve daha fazlası için ilk herkese açık beta sürümlerini yayınlamasının üzerinden bir hafta bile geçmedi. Ancak bugün, bir dizi yükseltme ve geliştirmeyle birlikte herkese açık beta 2 sürümü şimdiden burada. İşte en son beta sürümündeki yenilikler.

Yeni iPad, Mac ve iWatch güncellemelerinin beta sürümü resmi olarak yayınlandı!

Yeni herkese açık beta sürümüne en heyecan verici eklemelerden biri, iPhone Yansıtma için sürükle ve bırak desteği. iPhone Yansıtma, macOS Sequoia’da önemli bir özellikti, ancak Sequoia’nın 15.1 güncellemesinde daha da iyi hale geliyor. Mac’iniz ve iPhone’unuzun her ikisi de herkese açık beta 2’yi çalıştırıyorsa, yansıtılmış iPhone’unuz ve macOS’unuz arasında dosyaları ve fotoğrafları sürükleyip bırakabilirsiniz. Bu yeni özellik, belgeleri cihazlar arasında taşımak için AirDrop’tan bile daha hızlı bir yol sunuyor. Beta 2’deki bir diğer önemli Mac geliştirme ise, Düşük Güç Modu’nun artık Menü Çubuğu aracılığıyla açılıp kapatılabilmesi.

Yeni iPad, Mac ve iWatch güncellemelerinin beta sürümü resmi olarak yayınlandı!
Yeni iPad, Mac ve iWatch güncellemelerinin beta sürümü resmi olarak yayınlandı!

İşte beta 2’deki diğer bazı yeni özellikler ve değişiklikler:

  • iPadOS 18.1’deki Denetim Merkezi, Wi-Fi ve VPN için bağımsız denetimler ve “fabrika ayarlarına sıfırla” seçeneği ekliyor.
  • Apple Intelligence için yazma araçlarının artık Apple Notes’ta özel bir menü öğesi var.
  • Kestirmeler uygulaması, Denetim Merkezi, Sağlık ve Apple Card için yeni eylemler ekledi.
  • Çeşitli diğer arayüz ve tasarım düzenlemeleri.

iPhone 16 Pro Max teste girdi! İşte sonuçlar

Apple’ın herkese açık beta 2 sürümü, yaklaşan yazılım özelliklerinin tam sürümlerinden önce bir önizleme sunuyor. iOS 18.1, iPadOS 18.1, macOS Sequoia 15.1 ve bunların yan güncellemelerinin Ekim ayının ortası ile sonu arasında geniş çapta yayınlanması bekleniyor. Cihazlarınızda olası hatalar ve performans sorunlarıyla başa çıkabiliyorsanız, neler geleceğine dair bir fikir edinmek için bugün Apple’ın herkese açık beta programına katılabilirsiniz.

Mac, iPad ve iPhone kullanıcıları için en büyük olay Apple Intelligence olacak. Bir M1 (veya daha yeni) Mac veya iPad kullanıyorsanız ve cihazınız ABD İngilizcesi olarak ayarlanmışsa, ilk Apple Intelligence özelliklerini deneyebilirsiniz. Şimdilik en azından Çin’deki kullanıcılar ve AB’deki iPad kullanıcıları hariç. Bunlar arasında yapay zeka destekli Siri’nin ilk sürümü, akıllı bildirim özetleri, yeni yazma araçları ve daha fazlası yer alıyor.

Gelecek güncellemelerde Apple Intelligence’tan daha birçok yenilik gelecek, ancak özelliklerin ilk dalgası burada mevcut. Apple, Ekim ayındaki büyük herkese açık lansmana kadar haftalık beta sürümleri yayınlamaya hazır görünüyor. Şirketin hazırlık aşamasında olan tüm yenilikler hakkında sizi bilgilendireceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz