Ana Sayfa Apple iPhone 13 Pro’dan iPhone 16 Pro’ya geçmeye değer mi?

iPhone 13 Pro’dan iPhone 16 Pro’ya geçmeye değer mi?

0

iPhone 16 Pro ve Pro Max, Apple’ın en yeni, üst düzey akıllı telefonları. Peki 2021’den bu yana ne kadar gelişti? İşte iPhone 16 Pro ile 13 Pro arasındaki farklara, yeniliklere ve bir satın alma rehberine derinlemesine bir bakış. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone 13 Pro modelinden iPhone 16 Pro’ya geçmeye değer mi?

iPhone 16 Pro ve Pro Max, 13 Pro ve Pro Max’teki 6.1 ve 6.7 inçlik ekranlara kıyasla daha büyük, 6.3 ve 6.9 inçlik ekranlara sahip. Ekran parlaklığı, HDR içerikler ve dış mekan kullanımı için 16 Pro/Max’te daha yüksek ve ayrıca Dinamik Ada ve her zaman açık ekran gibi özelliklere de sahipler. Pikselleri sayanlar için, 16 Pro ile 13 Pro’ya kıyasla 199.692, 16 Pro Max ile 13 Pro Max’e kıyasla 218.808 daha fazla piksele sahip oluyorsunuz.

iPhone 16 Pro’nun tasarımı, önceki modellere göre neredeyse aynı kalsa da (boyut dışında), Apple yeni bir fiziksel Kamera Kontrol düğmesi/sensörü eklemiş. Apple, 15 Pro ve Pro Max gibi 16 Pro ve Pro Max’te de titanyum kullanıyor. 13 Pro’dan geçiş yapanlar için titanyum bir yükseltme olacak (çelikten daha hafif ve daha güçlü). Daha büyük ekranlara uyum sağlamak için iPhone 16 Pro ve Pro Max, iPhone 13 Pro ve Pro Max’ten biraz daha büyük, ancak titanyum yapılarıyla daha hafif.

Apple Watch Ultra 2, üç önemli yenilikle geliyor!

A18 Pro, Apple’ın üst düzey akıllı telefonları için yeni nesil çip. Daha güçlü ve yetenekliler, ancak bunun sizin için önemli olup olmadığı, telefonunuzla ne yaptığınıza bağlı olacak. iPhone 13 Pro ve Pro Max, eski A15 çip ile Apple Intelligence desteği almıyor. Ayrıca iPhone 16 Pro/Max, 13 Pro/Max’ten 2 GB daha fazla RAM’e sahip. A18 Pro ve A15 Bionic ise muhtemelen hemen hemen herkes için yeterince güçlü.

Ancak A18 Pro CPU, Geekbench skorlarında tek çekirdekli performansta A15 Bionic’ten yaklaşık %45, çok çekirdekli performansta ise yaklaşık %40 daha hızlı. Ayrıca A18 Pro çip ile daha güçlü bir GPU ve daha iyi oyun performansı için donanım hızlandırmalı ışın izleme gibi özellikler de var. Pil ömrü konusunda ise iPhone 16 Pro, iPhone 13 Pro’ya göre sağlam bir iyileştirme geçirmiş.

Hem iPhone 16 Pro hem de Pro Max cihazlarda yeni 48MP ana arka kamera bulunuyor. Ayrıca yeni bir 48MP ultra geniş lens, 5x optik zoom’lu 12MP telefoto lens, yepyeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörü ve en yeni nesil Fotoğraf Stilleri de var. Bu, 12MP ana lens ve 13 Pro/Max kamera sisteminin geri kalanına göre dikkat çekici bir sıçrama.

Video konusunda ise iPhone 16 Pro ve Pro Max, 120 fps’ye kadar 4K Dolby Vision/HDR video kaydı ile çıtayı yükseltiyor. Ayrıca 16 Pro/Max ile 1080p ve ProRes kayıtlar için 120 fps’ye kadar kayıt yapabilirsiniz. Diğer yeni özellikler arasında rüzgar gürültüsü azaltma ve Ses Karışımı yer alıyor. Ve 13 Pro/Max ile karşılaştırıldığında, 16 Pro/Max mekânsal video kaydı ve günlük kaydı sunuyor. Apple’ın TrueDepth ön kamerası, iPhone 16 Pro ve Pro Max’te en yeni nesil Fotoğraf Stilleri, fotoğraflar için Smart HDR 5, günlük video kaydı ve daha fazlasıyla yükseltildi.

iPhone 13 Pro/Max’in aksine, 16 Pro/Max, 10 Gbps’ye kadar aktarım hızlarına ve doğrudan harici depolamaya video ve fotoğraf çekme gibi yeni yeteneklere sahip bir USB-C bağlantı noktasına sahip. Diğer büyük I/O güncellemesi ise yeni Kamera Kontrolü, ancak WiFi 7 desteği, 25 W’a kadar MagSafe veya kablosuz şarj desteği gibi başka yükseltmeler de var.

Tüm yeni iPhone’lar çok güçlü ve yetenekli cihazlar, ancak hangisinin sizin için en iyisi olduğu (veya yükseltme zamanının gelip gelmediği), iPhone’unuzu nasıl kullanmak istediğinize ve hangi özelliklere daha çok önem verdiğinize bağlı. Hem iPhone 16’nın hem de 16 Pro’nun Apple Intelligence desteğine sahip olduğunu ve yeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörüne sahip olduğunu unutmayın. Siz ne düşünüyorsunuz? Yükseltme mi? Mevcut iPhone’unuzu kullanmaya devam mı edeceksiniz? Yorumlarda bize bildirin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz