Ana Sayfa Apple Apple Watch’ın yeni özelliği, bir onay daha aldı!

Apple Watch’ın yeni özelliği, bir onay daha aldı!

0

Apple Watch’un uyku apnesi bildirim özelliği, bu ayın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde FDA’nın onayını almasının ardından şimdi de Kanada Sağlık Bakanlığı’ndan (Health Canada) onay aldı. Bu, Apple’ın artık bu özelliği Kanada’daki uygun Apple Watch modellerine sunabileceği anlamına geliyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple Watch’ın yeni özelliği bu kez Kanada’dan onay aldı

Uyku apnesi tespit özelliği, en yeni Apple Watch Series 10’un yanı sıra Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de de destekleniyor. Apple, bu ayın başlarında, özelliğin kullanıcıları olası Solunum Bozuklukları konusunda uyarmak için Apple Watch’un ivme ölçerden nasıl yararlandığının ayrıntılı bir dökümünü sunmuştu:

Uyku, kişinin genel fiziksel ve ruhsal sağlığını etkilediği için önemli bir sağlık alanıdır. Uyku apnesi, uyku sırasında nefes almanın anlık olarak durduğu ve vücudun yeterli oksijen alamadığı yaygın bir rahatsızlıktır. Rahatsızlığın dünya çapında 1 milyardan fazla insanı etkilediği ve çoğu durumda teşhis edilmediği tahmin ediliyor. Tedavi edilmezse, zamanla hipertansiyon, tip 2 diyabet ve kalp sorunları riskinin artması gibi önemli sağlık sorunlarına yol açabilir.

iPhone 12 Pro’dan iPhone 16 Pro’ya geçmeye değer mi? İşte cevabı

Solunum Bozuklukları, uyku sırasında normal solunum düzenindeki kesintilerle ilişkili bilekteki küçük hareketleri tespit etmek için ivme ölçeri kullanan yenilikçi bir Apple Watch ölçümüdür. Apple Watch, her 30 günde bir solunum bozukluğu verilerini analiz edecek ve olası teşhis ve tedavi dahil olmak üzere sonraki adımlar hakkında doktorlarıyla görüşebilmeleri için orta ila şiddetli uyku apnesine dair tutarlı belirtiler gösterip göstermediği konusunda kullanıcıları bilgilendirecek. Apple, uyku apnesi bildirimlerinin bu ay 150’den fazla ülke ve bölgede kullanıma sunulacağına söz verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz