Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro ile 15 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık!

iPhone 16 Pro ile 15 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık!

0

Apple’ın en yeni akıllı telefonları iPhone 16 Pro ve Pro Max, en gelişmiş kamera özelliklerini sunuyor. Peki bu kameralar, önceki modellere göre ne kadar gelişti? iPhone 16 Pro ve 15 Pro kamera sistemlerini detaylı bir şekilde karşılaştıralım. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone 16 Pro ile 15 Pro’nun kameraları karşılaştırıldı

iPhone 15 Pro Max’in kamera sistemine iPhone 15 Pro’dan daha fazla özellik ekleyen Apple, 16 Pro ve Pro Max’i ise aynı kamera sistemleri ve özelliklerle tasarladı. Hem iPhone 16 Pro hem de Pro Max; 48 MP ana kamera, yeni 48 MP ultra geniş açılı lens, 5x optik zoom’lu 12 MP telefoto lens, yepyeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörü ve en yeni nesil Fotoğraf Stilleri’ne sahip.

Video kaydı konusunda da iPhone 16 Pro ve Pro Max, 120 fps’ye kadar 4K Dolby Vision/HDR kayıt özelliğiyle çıtayı yükseltiyor. 16 Pro/Max ile 1080p ve ProRes kayıtlar için de 120 fps’ye kadar kayıt yapabilirsiniz. Rüzgar gürültüsü azaltma, Ses Karışımı ve 4 stüdyo kalitesinde mikrofon gibi yeni özellikler, iPhone 16 Pro Max’i daha yetenekli bir cep stüdyosu haline getiriyor.

Apple Watch Series 10 ve Ultra 2 Türkiye’de satışa çıkıyor! İşte fiyatlar

Apple’ın TrueDepth ön kamerası, iPhone 16 Pro ve Pro Max’te büyük ölçüde aynı kalsa da, en yeni nesil Fotoğraf Stilleri’ni kullanma imkanı sunuyor. TrueDepth kamerayı kullanırken iki özellik daha devreye giriyor: uzamsal ses ve stereo kayıt.

iPhone 16 Pro, kamera konusunda iPhone 15 Pro’ya göre önemli geliştirmeler sunuyor. Özellikle Kamera Kontrol düğmesi, 120 fps video kaydı ve daha gelişmiş kamera sensörleri, fotoğraf ve video deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyor. Ancak iPhone 15 Pro’nun hala güçlü bir kamera sistemi sunduğunu ve bütçe dostu bir seçenek olarak değerlendirilebileceğini unutmamak gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz