Ana Sayfa Aksesuar Apple Watch Series 7’den Series 10’a geçmeye değer mi? İşte cevabı

Apple Watch Series 7’den Series 10’a geçmeye değer mi? İşte cevabı

0

Apple Watch Series 10, şimdiye kadarki en büyük ekranı en ince tasarımla, yeni bir çip, daha hızlı şarj ve yeni sağlık/fitness özellikleriyle bir araya getiriyor. Apple Watch 10’un, Series 7’den üç yıl sonra neler sunduğuna ve iyileştirmelerine dair derinlemesine bir inceleme için okumaya devam edin.

Apple Watch Series 7 modelinden Series 10’a geçmeye değer mi?

Series 10, yeni S10 SiP ile güçlendirilmiş. Apple, S9 ve önceki sürümlerine kıyasla tam olarak ne kadar daha hızlı olduğuna dair herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. Ancak “performans, güç verimliliği ve zeka” için özel olarak tasarlandığını söylüyor. Tanıtım sırasında Apple, S10’un makine öğrenimi görevleri, cihaz üzerinde Siri, sağlık özellikleri ve Apple Watch çift dokunuş kontrolü gibi özelliklerle daha iyi deneyimler sunacağını belirtti. Series 7’den geliyorsanız, hız ve yetenekte bir fark fark edebilirsiniz. Apple Watch 8 veya daha önceki sürümlerine kıyasla iki avantaj daha var: Series 10 ile 64 GB’a kadar depolama alanı artışı ve hassas konum bulma özelliği sunan ultra geniş bant 2. nesil çip.

Apple Watch

Apple Watch Series 10, giyilebilir cihaz için en büyük ekranlara ve en ince tasarıma sahip yeni boyutlar sunuyor. 46 ve 42 mm’lik kasalar, Apple’ın Series 6’ya kıyasla %30’a kadar daha fazla ekran alanı sunduğunu söylüyor. Bu, ekranda fazladan bir satır metin ve 46 mm’lik Series 10 için 49 mm’lik Apple Watch Ultra/2’den bile biraz daha büyük bir ekran elde ettiğiniz anlamına geliyor. Hem Series 10’un ekranı hem de kasası, daha yumuşak ve şık bir his veren daha yuvarlak köşelere sahip. İlginç bir şekilde Apple, Series 10 ile ekranın çerçevesini biraz artırdı. Kalınlık olarak Apple, Series 10’un Series 7-9’dan neredeyse %10 daha ince olduğunu söylüyor. Apple Watch 10, 2.000 nite kadar parlaklığıyla Series 7’den 2 kat daha parlak ve bir diğer yeni özellik de, açılı olarak bakıldığında %40’a kadar daha parlak bir ekran sunan geniş açılı OLED ekran. Apple, “Çoğu kayışı, aynı boyuttaki herhangi bir Apple Watch Series 3 veya sonraki bir kasayla eşleştirebilirsiniz” vurgusunu yapıyor.

iPhone SE 4 hakkında önemli sızıntı!

Apple, Series 10 ile şarj özelliğini geliştirdi. Sadece 30 dakikada %0’dan %80’e ulaşabiliyor. Series 7-9 ile aynı işlem için 45 dakika gerekiyordu. Pil ömrü, standart modda 18 saate ve Düşük Güç Modu’nda 36 saate kadar süreyle aynı kalır. Apple Watch Series 10’u uyku takibi için kullanmakla ilgileniyorsanız, 8 dakikalık bir şarjla 8 saatlik bir kullanım süresi elde edersiniz.

Apple Watch Series 10 ile gelen yenilikler arasında Uyku apnesi bildirimleri de yer alıyor (ancak bu özellik bir güncellemeyle Series 9 ve Ultra 2’ye de gelecek). Series 10 ile ayrıca cihaz üzerinde Siri, Siri+Sağlık, çarpışma algılama ve çift dokunuşla hareket kontrolü de elde edersiniz. Ayrıca, sesi doğrudan giyilebilir cihazın hoparlöründen çalabilirsiniz ve Series 10, Ultra 2’den – su derinlik göstergesi ve su sıcaklığı sensörü gibi özellikler de kazanır. Series 9 ve Ultra 2’de olduğu gibi, Kan Oksijen özelliği Series 10 için ABD’de mevcut değil. Bu da Series 7’ye kıyasla kaybedilen bir özellik. Series 10 için Apple, üst düzey modellerde paslanmaz çelikten 5. sınıf titanyuma geçiş yaptı. Bu arada, temel modellerde alüminyumu korudu, ancak şimdi Jet Siyahı cilalı bir yüzey sunuyor. Apple Watch Series 10 alüminyum modeli Gümüş, Gül Altın ve Jet Siyahı renklerinde gelirken, Apple Watch Series 10 titanyum modeli ise Arduvaz, Altın ve Doğal renklerinde geliyor.

Apple Watch Series 10’a yükseltme nedenleri: Daha büyük ve daha parlak ekran, geliştirilmiş açılı görüntüleme, daha ince tasarım, geliştirilmiş S10 SiP, daha hızlı şarj, yeni sağlık özellikleri, derinlik/su sensörleri… Daha eski Apple Watch modellerine sahip olanlar için daha hızlı şarj ve Apple’ın tüm sağlık özellikleri gibi ek yükseltmeler de elde edeceksiniz. Yeni Uyku apnesi bildirimleri Series 10, 9 ve Ultra 2 ile kullanılabilir olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz