Ana Sayfa AirPods AirPods 4 parçalarına ayrıldı! İşte sonuç

AirPods 4 parçalarına ayrıldı! İşte sonuç

0

iFixit ekibi, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro’un ardından, Apple’ın yeni AirPods 4 ve AirPods Max modellerini de en ince ayrıntısına kadar inceledi. Sonuçlar hiç de şaşırtıcı değil: AirPods 4’te sadece birkaç ufak tefek değişiklik var ve genel olarak onarılabilirlik konusunda her iki model de sınıfta kalıyor.

AirPods 4 resmen parçalarına ayrıldı

iFixit’in videosunda da açıkça görüldüğü gibi AirPods 4, iç tasarım yapısı açısından AirPods 3 ile neredeyse aynı. Bu da AirPods 4’ün onarım dostu olmadığı ve 10 üzerinden 0 gibi düşük bir onarılabilirlik puanıyla yetinmek zorunda kaldığı anlamına geliyor. En dikkat çekici eksikliklerden biri ise AirPods kılıfının içindeki bataryayı değiştirmenin hala kolay bir yolunun olmaması. iFixit, Samsung ve Sony gibi markaların bu sorunu kendi ürünlerinde çözdüğünü belirtiyor.

Yeni AirPods Max ise iç tasarımda neredeyse hiçbir değişiklik sunmuyor. Tek yenilik şarj için Lightning bağlantı noktasının USB-C ile değiştirilmesi. Evet, yanlış okumadınız, tek değişiklik bu! AirPods Max, Apple’ın en yeni AirPods özelliklerinin hiçbirinden yararlanamıyor.

iPhone 16 Pro ile 15 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık!

iFixit, Apple’ın harika özelliklere sahip AirPods modellerinin onarılabilirlik konusunda hayal kırıklığı yaratmaya devam ettiğini belirtiyor. AirPods Max’in 2020’den beri neredeyse hiç değişmediğini ve hala 500 dolarlık bu kulaklıklar için yedek parça veya onarım kılavuzu bulunmadığını da ekliyor.

Sonuç olarak AirPods 4 ve AirPods 4 ANC, onarılabilirlik ölçeğinde 10 üzerinden 0 puan alırken AirPods Max USB-C modeli ise 10 üzerinden 6 puanda kaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz