Ana Sayfa Apple İki iOS uygulaması arasında geçiş yapmanın en kısa yolları!

İki iOS uygulaması arasında geçiş yapmanın en kısa yolları!

0

Hepimiz her gün telefonlarımızda uygulamalar arasında geçiş yapıyoruz. Ancak bunu yapmanın en hızlı iki yolunu biliyor muydunuz? İşte iPhone (ve iPad) uygulamaları arasında daha önce hiç olmadığı kadar hızlı geçiş yapmanın yolları:

İki iOS uygulaması arasında geçiş yapmanın en kısa yolları ortaya çıktı

Apple, ilk kez Ana Ekran Düğmesi olmayan iPhone’u piyasaya sürdüğünde, uygulamalar arasında geçiş yapmak için yeni bir hareket de tanıtmıştı. Sorun şu ki, pek çok kullanıcı bu hareketin varlığından haberdar değil. iPhone veya iPad’inizin ekranının altında ince yatay bir çizgi göreceksiniz. Bu çizgi üzerinde parmağınızı sola veya sağa kaydırdığınızda, uygulamalar arasında anında geçiş yapabilirsiniz. Uygulamalarınız yatay bir sırada dizilmiş gibi düşünün. Ekranın altındaki bu çizgi, aralarında hızlıca hareket etmenizi sağlar.

İki iOS uygulaması arasında geçiş yapmanın en kısa yolları ortaya çıktı.

Çoğu zaman sağa kaydırma hareketi işinizi görecektir. Ancak aynı anda ikiden fazla uygulama arasında geçiş yapıyorsanız, hem sağa hem de sola kaydırarak tüm bu uygulamalar arasında kolaylıkla gezinmek mümkün. Bu harekete alışmak biraz zaman alabilir, ancak bir kez alıştığınızda, baş parmağınız için artık çok doğal bir hareket haline gelecek ve uygulamalar arasında kolaylıkla geçiş yapabileceksiniz.

iPhone SE 4 hakkında önemli sızıntı!

Bir diğer yöntem ise aynı hızda olmasa da, oldukça pratik. Bir uygulamada başka bir uygulamaya yönlendiren bir şeye dokunduğunuzda, ekranınızın sol üst köşesinde yeni bir düğme belirir. Bu, “geri” düğmesidir. Aslında üzerinde “geri” yazmaz, bunun yerine en son kullandığınız uygulamanın adını ve sola bakan bir ok gösterir.

Genellikle ilk yöntemi daha pratik buluyorum çünkü baş parmağım zaten ekranın alt kısmına yakın duruyor. Ancak birçok kişi bu “geri” düğmesini o kadar çok kullanıyor ki, bu da onlar için aynı hızda bir yöntem haline geliyor. Tek dezavantajı, “geri” düğmesinin yalnızca iki farklı uygulama arasında geçiş yapmanıza olanak sağlaması, ekranın altında kaydırma hareketi ise üç veya daha fazla uygulama arasında kolayca geçiş yapmanıza imkan tanıyor.

Bu arada, bahsettiğim bu uygulama geçiş yöntemleri hem iPhone’da hem de iPad’de kullanılabiliyor. İki cihazda da aynı şekilde çalışıyorlar. Hatta iPad’iniz bir Magic Keyboard’a bağlıysa, uygulamalar arasında geçiş yapmak için izleme dörtgeninde üç parmağınızla sola veya sağa kaydırabilirsiniz. Sonuç olarak Apple, her kullanıcının kendine en uygun yöntemi bulması için cihazlarında çeşitli uygulama geçiş yöntemleri sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz