Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’nun çektiği fotoğraflar mercek altına alındı! İşte sonuç

iPhone 16 Pro’nun çektiği fotoğraflar mercek altına alındı! İşte sonuç

0

iPhone fotoğrafçılığı denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Halide uygulamasının geliştiricisi Sebastiaan de With, iPhone 16 Pro kameralarını derinlemesine inceledi ve beğenilecek çok şeyin yanı sıra birkaç kusur da buldu. Birçok iPhone 15 Pro ve iPhone 16 Pro fotoğrafını karşılaştıran de With’in deneyimi benimkine benziyordu: Yan yana koyduğunuzda herhangi bir fark görmek oldukça zor. Yine de, de With’in söyleyecek olumlu çok şeyi vardı…

iPhone 16 Pro’nun çektiği fotoğraflar incelendi

de With’in deneyimlerine göre, 48MP ana kamera fotoğrafları neredeyse aynı görünüyor. Geçen yılın iPhone 15 Pro’suna kıyasla fotoğraf işlemede çok büyük bir fark yok. Ana sensör aynı ve varsayılan işleme de aynı. Ultra geniş açılı kamerada ise çok küçük farklar var. de With, yalnızca ideal aydınlatma koşullarında fark görebildiğini söyledi. 48MP ultra geniş açılı lensin asıl avantajı makro çekimler için. Daha önce 12 MP’lik ultra geniş açılı fotoğrafınızın merkezinden kırpılan bir bölüm 3MP’lik bir görüntüye dönüşüyordu. Şimdi ise 48MP görüntü sayesinde merkezden kırpılan bir bölüm gerçek bir 12MP görüntü sunuyor.

iPhone 16 Pro’daki 2x “lens”, gerçekte bir lens değil. Merkezden kırpma yapıyor ve sanal bir 2x 12MP görüntü oluşturmak için işleme uyguluyor. de With, normalde bu yaklaşımın hayranı olmadığını ancak bu yıl gerçek bir 2x lens kadar iyi olduğunu gördüğünü söylüyor. Fusion kamerasındaki daha geniş diyafram açıklığı sayesinde sanal 2x, geçmişin fiziksel 2x’inden daha iyi sonuçlar veriyor.

Apple Watch’ın yeni özelliği, bir onay daha aldı!

48MP ProRAW çekim performansı da çok daha hızlı. Deklanşöre art arda bastığınızda, 48MP ProRAW kare hızı iPhone 15 Pro’nun hızının iki katına çıkıyor. Bu gelişme pratikte çok büyük bir fark yaratıyor. Benzer şekilde de With de henüz kesin bir şey söylemek için çok erken olduğunu düşünüyor, ancak ilk izlenimleri olumlu, özellikle de artık kalıcı olmamaları nedeniyle. Bu yıl Fotoğraf Stillerinde yapılan en havalı değişiklik, “algısal olarak kalıcı olmamaları”. Yani, daha sonra stilin etkilerini geri alabileceksiniz.

de With’in bazı şikayetleri de var. Örneğin, Gece Modu işleme özelliğini çok tutarsız buluyor ve devre dışı bırakılmasını öneriyor. Ayrıca Kamera Kontrol arayüzünü de çok kullanışlı bulmuyor. de With, tüm bu gelişmelere rağmen iPhone fotoğraflarının hala iPhone fotoğrafları olduğunu söylüyor. Apple’ın bu yıl iPhone fotoğrafçılığına yaklaşımında öne çıkan bir tema varsa o da daha fazla kontrol. Ancak bu, ister beğenin ister beğenmeyin, fotoğrafların oldukça işlenmiş olduğunu değiştirmiyor. Yüksek oranda işlenmiş fotoğrafların hayatımızda kalıcı olacağını kabullenmeye başlamalıyız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz