Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi, iOS 18.2 ile Visual Intelligence desteği alacak!

iPhone 16 serisi, iOS 18.2 ile Visual Intelligence desteği alacak!

0

Apple’ın iPhone 16 serisi, bu yılın ilerleyen günlerinde – muhtemelen iOS 18.2 ile birlikte – özel ve güçlü bir yeni özelliğe kavuşuyor. Görsel zeka adı verilen bu özellik, A18 çipi, Kamera Kontrolü ve Apple, ChatGPT ve Google’ın zekasını kullanarak dünyayla etkileşim kurmanın yepyeni bir yolunu sunuyor. Apple, her yeni iPhone modelinde kamera güncellemelerine büyük önem veriyor. iPhone 16’da ise kamera tarafındaki en büyük yenilik Kamera Kontrolü oldu. Tüm iPhone 16 modellerinde, Kamera uygulamasını kontrol etmek için dokunmatik kontrollere sahip yeni bir fiziksel düğme bulunuyor.

iPhone 16 serisi, Visual Intelligence desteği alıyor

Kamera Kontrolü şimdiden birçok şey yapabiliyor, ancak yakında görsel zeka özelliğinin eklenmesiyle daha da güçlenecek. Apple, bu yeni özelliği şöyle anlatıyor: “Bu yılın ilerleyen günlerinde Kamera Kontrolü, kullanıcıların nesneler ve yerler hakkında her zamankinden daha hızlı bilgi edinmelerine yardımcı olmak için görsel zekayı kullanıma sunacak. Kullanıcılar, yanlarından geçtikleri bir restoranın açılış saatlerini veya puanlarını görmek, bir el ilanından takvimlerine etkinlik eklemek, bir köpeğin cinsini hızlıca belirlemek ve daha fazlası için Kamera Kontrolü’ne basılı tutabilecekler. Kamera Kontrolü ayrıca, kullanıcılar bir ürünü nereden satın alabileceklerini bulmak için Google’da arama yapmak veya ChatGPT’nin problem çözme becerilerinden yararlanmak istediklerinde olduğu gibi, belirli bir alanda uzmanlığa sahip üçüncü taraf araçlara da bir giriş noktası görevi görecek. Kullanıcılar, üçüncü taraf araçların ne zaman kullanılacağı ve hangi bilgilerin paylaşılacağı konusunda tam kontrole sahip olacaklar.”

Peki, Görsel Zeka özellikleri nasıl çalışacak? Görsel zeka devreye girdikten sonra, Kamera uygulamasını özel bir modda yüklemek için Kamera Kontrolü’ne uzun basabileceksiniz. Bu modda, tıpkı Google Lens’te olduğu gibi iPhone 16’nızın kamerası dünyadaki nesneleri tanıyabilecek ve bunlarla ilgili bilgiler ve eylemler sağlayabilecek. Apple’ın şu ana kadar paylaştığı bilgilere göre görsel zeka ile restoranların Haritalar listesini görüntülemek, etkinlik broşürlerini takviminize eklemek ve bir köpeğin cinsini belirlemek gibi işlemleri kameranızı doğrultarak yapabileceksiniz.

iPhone 16 Pro ile 15 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık!

Yukarıdaki örneklerde Apple’ın kendi kaynaklarını kullanan görsel zeka özellikleri anlatılıyor. Ancak şirket, daha da fazla yetenek sunmak için OpenAI ve Google ile de ortaklık kuruyor. Örneğin, bir mağazada alışveriş yaparken ve bir ürünü çevrimiçi olarak incelemek isterseniz Google devreye girebilir veya ChatGPT problem çözme becerileriyle size yardımcı olabilir. Apple’ın görsel zekayı zaman içinde daha fazla özellik sunacak şekilde genişletme olasılığı da var. Ancak şirketin şu ana kadar paylaştığı özellikler, ilk etapta kullanıma sunulacak gibi görünüyor.

Apple, görsel zekanın iPhone 16’ya “bu yılın ilerleyen günlerinde” geleceğini söyledi, ancak tüm işaretler özelliğin iOS 18.2 ile birlikte geleceğine işaret ediyor. Apple, iOS 18.1’i çok yakında yayınlayacak ve şimdiye kadar yayınlanan beta sürümlerinde görsel zekaya dair herhangi bir ize rastlanmadı. Ayrıca, görsel zeka için gereken ChatGPT entegrasyonu, iOS 18.2’de Siri için beklenenlere çok benziyor. Son olarak Apple, normal yayın takvimini takip ederse, iOS 18.2 yılın son büyük yazılım güncellemesi olacak. Yani şirketin, açıkladığı hedefi tutturması için iOS 18.1’den sonraki son şansı bu. Elbette özelliğin 2025 yılına ertelenme olasılığı da var, ancak şu an için iOS 18.2’nin Aralık ayında gelmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz