Ana Sayfa Apple Apple Search Ads hizmeti Türkiye’ye geliyor!

Apple Search Ads hizmeti Türkiye’ye geliyor!

0

Apple, bu yılın başlarında Brezilya’ya başarılı bir şekilde açılışının ardından, Apple Search Ads hizmetini yeni coğrafi bölgelere genişletmeye devam ediyor. Geliştiriciler artık Türkiye ve ek olarak 20 ülkede uygulamalarını öne çıkarmak için Apple Search Ads satın almaya başlayabilirler. Hatırlatmak gerekirse, App Store uygulaması içinde görünen dört tür Arama Reklamı bulunmaktadır: Bugün sekmesinde gösterilen reklamlar, kullanıcı bir sorgu girmeden önce Arama sayfasında gösterilen reklamlar, arama sonuçlarının üst kısmındaki reklamlar ve diğer uygulamaların ürün sayfalarının alt kısmındaki reklamlar.

Apple Search Ads hizmeti Türkiye’ye geldi

Apple, Arama Reklamlarının, organik aramaya göre 2 kata kadar daha fazla gösterim sağladığını ve bundan en çok küçük geliştiricilerin yararlandığını belirtiyor. Arama Reklamları, tıklama başına maliyet modeline göre çalışır, bu nedenle geliştiriciler yalnızca bir kullanıcı bir reklama tıkladığında ödeme yapar.

Bugün yapılan genişlemeyle birlikte Arama Reklamları’nın ulaştığı toplam ülke sayısı 91’e yükseldi. Yeni eklenen ülkeler arasında Türkiye, Cezayir, Moğolistan, Fas, Slovakya, Özbekistan, Bulgaristan, Gana, Bahreyn, Irak, Kıbrıs, Ermenistan, Lüksemburg, Nepal, Sri Lanka, Letonya, Slovenya, Estonya, Kırgızistan, Kenya ve İzlanda bulunuyor. Bu pazarlardaki geliştiriciler, daha önce uluslararası olarak gösterilen kampanyaları başlatmak için Arama Reklamlarına kaydolmuş olabilirler.

iPhone’lardaki aşırı sıcaklık uyarısı neden kaynaklanıyor? İşte cevabı

Ancak artık kendi bölgelerindeki müşterileri de hedefleyebilecekler. Arama reklamları iki yıl önce uygulama ürün sayfalarında ilk kullanıma sunulduğunda, düşük kaliteli kumar ve casino reklamlarının ilgisiz, profesyonel bağımsız yazılımların yanında gösterilmesi nedeniyle topluluktan önemli bir tepki gelmişti. Apple o dönemde, kumar gibi belirli reklam kategorilerinin bu alanlarda görünmesini “duraklatarak” yanıt vermişti. Bu politika devam ediyor ve hangi reklam kategorilerinin bu reklam alanlarında gösterilmesinin kısıtlandığını listeleyen bir belgeyle detaylandırılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz