Ana Sayfa Apple Apple Podcasts’in otomatik transkript özelliği başka dillere de geliyor!

Apple Podcasts’in otomatik transkript özelliği başka dillere de geliyor!

0

Apple, bu yılın başlarında Podcast uygulamasına otomatik oluşturulan transkript özelliğini eklemişti. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Apple Podcasts’ta bulunan programların gerçek zamanlı transkriptlerini takip edebiliyorlar. Şirket şimdi de bu kullanışlı özelliği daha fazla dilde kullanılabilir hale getiriyor.

Apple Podcasts’in otomatik transkript özelliği yeni dillere geliyor

Podcast yayıncılarına gönderilen bir e-postayla duyurulan habere göre, Apple Podcasts’taki otomatik transkript özelliği artık Portekizce, İtalyanca ve İsveççe dahil olmak üzere sekiz ek dilde daha destekleniyor. Özellik daha önce sadece dört dilde mevcuttu. Desteklenen dillerin tam listesi şu şekilde: İngilizce, Danca, Hollandaca, Fince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Norveççe, Portekizce (Brezilya ve Portekiz) , İspanyolca ve İsveççe.

Otomatik oluşturulan transkript özelliği, Ocak ayında iOS 17.4 ile birlikte Apple Podcasts’a eklenmişti. Apple, podcast transkriptlerinin, podcast yayınlandıktan “kısa bir süre sonra” kullanılabilir hale geldiğini belirtiyor. Yeni bir bölüm yayınlandıktan sonra Apple otomatik olarak transkript oluşturuyor. Bölümünüz hemen dinlenebilir olacak ve transkript kısa bir süre sonra hazır hale gelecek. Transkripti işlerken kısa bir gecikme yaşanabiliyor. Bölümünüzün bazı kısımları dinamik olarak eklenen seslerle değişirse, Apple Podcasts orijinal transkripsiyondan bu yana değişen ses segmentlerini görüntülemiyor. Ayrıca müzik sözleri de transkriptlerde gösterilmiyor.

iPhone’lardaki aşırı sıcaklık uyarısı neden kaynaklanıyor? İşte cevabı

Kullanıcılar, Podcast uygulamasındaki Şu An Çalıyor ekranındaki “Alıntı” düğmesine dokunarak transkriptleri görüntüleyebiliyorlar. Bu yenilik, Apple’ın Apple Podcasts’a, anlatı dizilerini bulmayı kolaylaştıran bir yol da dahil olmak üzere daha fazla güncelleme duyurmasından bir gün sonra geldi.

Apple Podcasts; iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch ve HomePod dahil olmak üzere hemen hemen tüm Apple cihazlarında kullanılabiliyor. En son özelliklere erişmek için cihazınızda yazılımın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Daha fazla ayrıntı, İçerik Üreticileri için Apple Podcast’leri web sayfasında bulunabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz