Ana Sayfa Apple Apple Haritalar, iOS 18 ile yeniden doğuyor!

Apple Haritalar, iOS 18 ile yeniden doğuyor!

0

iPhone kullanıcıları için büyük bir güncelleme olan iOS 18, sık kullandığımız birçok sistem uygulamasında olduğu gibi Apple Haritalar’a da önemli yenilikler getiriyor. Mevcut Rehberler özelliğini temel alan iOS 18 Haritalar, artık Haritalar listesindeki herhangi bir yerin yanındaki + düğmesine dokunarak o yeri kaydetmenize olanak tanıyor. Kaydedilen yerlere, Rehberleriniz, Sabitlenmiş konumlarınız ve daha fazlasının bulunduğu yeni Kitaplık menüsünden erişebilirsiniz.

Apple Haritalar uygulaması, iOS 18 ile yeniden doğacak

Daha önce bir şekilde kaydettiğiniz tüm konumlar ise otomatik olarak yeni kaydedilmiş Yerlerinize ekleniyor. Kaydedilen tüm Yerleri arayabilir, Eklenme Tarihi, Ad veya Uzaklığa göre sıralayabilir ve Liste veya Izgara görünümünde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, doğrudan Kitaplıktan yeni kaydedilmiş Yerler de ekleyebilirsiniz. Bir yeri kaydetmenin en güzel yanı ise, o konuma kişisel notlar ekleyebilmeniz. Eklediğiniz notu, o konumun Haritalar listesini her görüntülediğinizde görebiliyorsunuz.

Bu notlar, belirli bir konum hakkında önemli referans bilgilerini kaydetmek veya unutmak istemediğiniz önemli ayrıntıları hatırlamak için harika bir yol olarak kullanılabilir. Bazen Apple’ın önerdiği rotalar, gitmek istediğiniz yol olmayabiliyor. Artık iOS 18 ile en azından yürüyüş için kendi özel rotalarınızı oluşturabilirsiniz. Bir konuma yürüyerek rota oluştururken, kendi özel rotanızı oluşturmak için yeni bir seçenek göreceksiniz. Buradan, tam olarak gitmek istediğiniz rotayı oluşturmak için haritaya dokunabilirsiniz.

Ekim ayında Apple TV+’a yeni yapımlar geliyor! İşte liste

Bu özellik, örneğin daha doğal bir rotadan gitmek veya daha fazla adım atmak için kasıtlı olarak daha uzun bir rota seçmek gibi durumlarda oldukça kullanışlı. Özel rotalar daha sonra tekrar kullanılmak üzere kaydedilebilir, böylece her seferinde yeniden oluşturmanız gerekmez. iOS 18 Haritalar güncellemesinin odak noktalarından biri de yürüyüşçülere daha iyi hizmet sunmak. Bu kapsamda haritalar artık ABD’deki tüm milli parklar hakkında bilgiler içeren ayrıntılı patika ağları ile topografik haritalar içeriyor. Ayrıca iOS 18’deki Haritalar uygulamasına yerleşik olarak gelen binlerce yürüyüş rotasından herhangi birini çevrimdışı erişim için indirebilirsiniz.

Tıpkı yürüyüş rotası oluşturmaya benzer şekilde, Haritalar kendi özel yürüyüş rotalarınızı oluşturmanıza da olanak tanıyor ve size kendi maceranızı oluşturmanız için fırsatlar sunuyor. Son olarak, kaydettiğiniz herhangi bir parkur hakkında kişisel notlar kaydedebilir ve gelecekteki gezilerinizde o parkurlarda daha kolay gezinmek için bu notlardan faydalanabilirsiniz. Özetle iOS 18 Haritalar, her geçen yıl daha da iyiye gidiyor ve bu güncelleme ile birçok iPhone kullanıcısının günlük olarak güvendiği uygulamada daha fazla çok yönlülük sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz