Ana Sayfa Apple iPhone 17 Air her şeyi değiştirebilir! İşte muhtemel özellikleri

iPhone 17 Air her şeyi değiştirebilir! İşte muhtemel özellikleri

0

Gelecek yıl çıkacak olan iPhone 17 Air, kullanıcıları Pro modellerden uzaklaştırma konusunda her zamankinden daha iddialı görünüyor. Bu yıl güçlü iPhone 16 baz modeli bazı kullanıcılar için bunu zaten başarmıştı. Ancak ultra ince, fütüristik tasarımıyla 17 Air, Pro serisinden kullanıcı göçünde yeni bir dalgaya yol açabilir. İşte Pro kullanıcılarının iPhone 17 Air’e geçmek için vazgeçmek zorunda kalabilecekleri beş özellik.

iPhone 17 Air her şeyi değiştirecek

Yıllardır, iPhone’lardaki en önemli değişikliklerden bazıları kamera sisteminde yaşandı. Pro modeller üçlü kamera sistemiyle öne çıkarken, iPhone 17 Air’in tek bir arka kameraya sahip olması bekleniyor. Yani ultra geniş açı ve telefoto lens seçenekleri olmayacak. Bu durum, kamera kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak ya büyük bir fedakarlık ya da çok da önemli olmayan bir detay olarak değerlendirilebilir. Tabii Apple’ın, Fusion kamerası için diğer iki kameranın eksikliğini kısmen telafi edebilecek yenilikçi teknolojilerle gelme ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek.

Pro kullanıcıları her zaman en iyi iPhone işlemcisine sahip olur. Ancak iPhone 17 ve iPhone 17 Air’in yeni A19 işlemciyle gelirken, sadece 17 Pro ve Pro Max modellerinin en üst seviye A19 Pro işlemciye sahip olacağı belirtiliyor. Bu fark ne kadar belirgin olacak? Çok büyük bir fark yaratmayabilir, ancak Apple’ın Pro modellerini daha cazip hale getirmek için gelecek yıl Pro işlemciyi çok daha güçlü hale getirme olasılığı da var.

iPhone 16 Pro ile 15 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık!

Pil ömrü, Pro kullanıcıları için en can alıcı nokta olabilir. iPhone 16 Pro ve Pro Max, Pro olmayan modellere göre belirgin şekilde daha iyi bir pil ömrü sunuyor. iPhone 17 Air’in pil ömrünün bu yılki iPhone 16’dan önemli ölçüde daha kötü olması beklenmese de, Apple’ın 17 Pro ve Pro Max’a her zamankinden daha uzun bir pil ömrü sağlayarak ‘Pro’ markasını daha da vurgulama olasılığı da var.

Apple’ın iPhone Pro modelleri genellikle giriş modellerine göre daha fazla RAM içeriyor. Gelecek yıl 17 Pro serisinin 12 GB RAM’e yükseltileceği, ancak 17 Air ve baz model 17’nin sadece 8 GB RAM’le kalacağı belirtiliyor. Yakın zamana kadar iPhone’lardaki RAM miktarı çok da önemli değildi. Ancak yapay zeka teknolojilerinin yükselişi ve iPhone 15’in kısmi olarak eskimesi bu durumu değiştirdi. 17 Air satın alan kullanıcıların, bir yıl sonra bazı son teknoloji yapay zeka özelliklerinden mahrum kalma ihtimali yüksek.

Son olarak, iPhone 17 Air’in 17 Pro serisi gibi titanyum değil, ağırlıklı olarak alüminyumdan yapılmış bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu fark çoğu kullanıcı için çok önemli olmayabilir, ancak titanyumun tasarımın bir kısmında kullanılma ihtimali de göz ardı edilemez.

Kısacası, her zaman en iyi iPhone’u isteyenler için 2025 zorlu bir karar yılı olacak. iPhone 17 Pro ve Pro Max, teknik özelliklere bakıldığında en iyi seçenek olacak. Ancak 17 Air’in yeni, ultra ince tasarımı, birçok alıcı için onu daha cazip hale getirecek. Bakalım önümüzdeki günlerde bu modeller hakkında hangi yeni ayrıntılar ortaya çıkacak. 2025, iPhone için büyük bir yıl olacak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz