Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro ile 13 Pro’nun kameraları karşılaştırıldı! İşte sonuçlar

iPhone 16 Pro ile 13 Pro’nun kameraları karşılaştırıldı! İşte sonuçlar

0

Apple’ın en yeni akıllı telefonları olan iPhone 16 Pro ve Pro Max, en gelişmiş kamera özelliklerine sahip. Peki, üç yıl içinde ne kadar gelişti? İşte iPhone 16 Pro ve 13 Pro kameralarına ayrıntılı bir bakış. Hem iPhone 16 Pro hem de Pro Max cihazlarında yeni 48MP ana arka kameralar bulunuyor. Bu, 13 Pro/Max’in 12MP ana lensine göre önemli bir gelişme. Ayrıca, yeni bir 48MP ultra geniş açı lens, 5x optik zoom’lu 12MP telefoto lens, tamamen yeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörü ve en yeni nesil Fotoğraf Stilleri de dikkat çekiyor.

iPhone 16 Pro ile 13 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık

iPhone 16 Pro ve Pro Max, 120 fps’ye kadar 4K Dolby Vision/HDR video kaydı ile video kayıt alanında da çıtayı yükseltiyor. Ayrıca, 16 Pro/Max ile 1080p için 120 fps’ye kadar ve ProRes kayıtları da yapabilirsiniz. Diğer yeni özellikler arasında rüzgar gürültüsü azaltma ve Ses Karışımı yer alıyor. 13 Pro/Max ile karşılaştırıldığında, 16 Pro/Max, mekânsal video kaydı ve günlük kaydı sunuyor. Apple’ın TrueDepth ön kamerası, iPhone 16 Pro ve Pro Max’te en yeni nesil Fotoğraf Stilleri, fotoğraflar için Smart HDR 5, günlük video kaydı ve daha fazlasıyla geliştirildi.

iPhone 13 Pro/Max ile karşılaştırıldığında, 16 Pro/Max’te 10 Gbps’ye kadar aktarım hızlarına sahip bir USB-C bağlantı noktası ve doğrudan harici depolamaya video ve fotoğraf çekme gibi yeni özellikler bulunuyor. Yeni Kamera Kontrolünün yanı sıra, WiFi 7 desteği, 25 W’a kadar MagSafe veya kablosuz güç desteği gibi başka geliştirmeler de mevcut.

Apple Watch’ın yeni özelliği, bir onay daha aldı!

Peki, genel olarak yükseltmeye değer mi? İşte 16 Pro ile 13 Pro’nun daha geniş bir karşılaştırması. Hem iPhone 16 hem de 16 Pro’nun yeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörüne (ve Apple Intelligence desteğine) sahip olduğunu unutmayın. iPhone 16 Pro/Pro Max’i satın almak için sebepler: Hem fotoğraflar hem de videolar için en güçlü ve yetenekli kameralar, Kamera Kontrolü, Daha uzun pil ömrü, Çok ince çerçevelerle titanyum yapı, 10 Gbps hızında USB-C, WiFi 7 desteği, En hızlı çip, video ve mobil oyunlar için en güçlü GPU.

Yukarıdaki özellikler sizin için çok önemli değilse paranızı koruyun ve bu yılki çoğu yeni özelliği içeren iPhone 16’yı alın (veya eski iPhone’unuzu kullanmaya devam edin). Ayrıca Apple Intelligence desteği ve iPhone 13/Pro’ya göre geliştirilmiş bir kamera isteyip de en son 16/16 Pro özelliklerine ihtiyaç duymuyorsanız, bir iPhone 15 Pro almayı veya elinizdekini kullanmaya devam etmeyi de düşünebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz