Ana Sayfa Apple Yeni nesil Mac’ler ne zaman çıkacak? İşte son bilgiler

Yeni nesil Mac’ler ne zaman çıkacak? İşte son bilgiler

0

Apple’ın yeni işlemcisi M4 ilk olarak iPad Pro’da boy göstermişti, ancak bu ayın sonlarında Mac’lere de gelmeye başlıyor. Önceki M serisi işlemcilerden farklı olarak M4, tüm Mac ürün yelpazesini güncelleyecek. MacBook Air’den MacBook Pro ve Mac Studio’ya kadar, Apple’ın tüm yeni M4 Mac’lerinin ne zaman çıkacağını merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Yeni nesil Mac’ler ne zaman çıkıyor?

Eğer yeni bir MacBook Pro, Mac mini veya iMac almayı düşünüyorsanız, çok beklemenize gerek yok. Bloomberg’in Mark Gurman’ına göre bu üç Mac modeli de yakında -muhtemelen bir Ekim etkinliğinde- M4 güncellemesi alacak. Mevcut tüm MacBook Pro modelleri M4 çipiyle güncellenecek. Geçen yılki M3 sürümlerinde olduğu gibi, standart M4 çipli daha uygun fiyatlı bir 14 inç modeli bekleyebiliriz. Bununla birlikte, asıl odak noktası, M4 Pro ve M4 Max ile güçlendirilen üst düzey 14 inç ve 16 inç modeller olacak. Yeni çip birincil odak noktası olacağından, MacBook Pro’da başka büyük değişiklikler görmeyi beklemeyin.

M4 Mac mini ise bu yıl bir tasarım değişikliğine uğruyor. Her zamankinden daha küçük bir boyuta indirilecek olan yeni mini’nin Apple TV 4K’ya benzer boyutlarda olması bekleniyor. Bu yeni Mac mini, standart bir M4 çipiyle veya yükseltilmiş bir M4 Pro çipiyle satışa sunulacak. Son olarak, iMac de yıl bitmeden M4 çipine kavuşacak. Güncelleme hakkında pek bir şey bilinmiyor, ancak benim istek listemde olan bir özellik var: USB-C aksesuarları.

Apple’ın en popüler Mac’i olan MacBook Air, bu yılın başlarında M3 çipine güncellenmişti, ancak M4 MacBook Air’in 2025 baharında çıkması bekleniyor. 13 inç ve 15 inç MacBook Air, M4 çipine aynı anda güncellenecek, ancak işlemci değişikliği dışında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı bilinmiyor.

iPhone 17 Air her şeyi değiştirebilir! İşte muhtemel özellikleri

Apple’ın önemli bir donanım değişikliği yapması pek olası değil. MacBook Air, M2 modeliyle kısa bir süre önce yeniden tasarlandı. Sonuç olarak, bugün bir MacBook Air almayı düşünüyorsanız, M4 mevcut seçeneklere göre beklemeye değmeyebilir. M4 çipini alacak son iki Mac, hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde en güçlüleri olacak.

Apple’ın masaüstü canavarları Mac Studio ve Mac Pro’nun, 2025’in ortalarında -belki de WWDC’de- M4 güncellemelerini alması bekleniyor. Bu makineler, en azından Mac Studio için daha ucuz bir M4 Max seçeneğinin yanı sıra, büyük olasılıkla bir M4 Ultra çipi içeren ilk makineler olacak.

Mac Studio ve Mac Pro hakkındaki diğer detaylar henüz çok az. Dikkat edilmesi gereken bir nokta, her iki ürünün de donanım tasarımında değişikliklere uğrama olasılığı. Studio, Mac mini’nin izinden giderek biraz kücülebilir. Yine de, yeni bir форм-фактöre geçmesi geciktiği için, paramı daha çok bir Mac Pro değişikliğine yatırırdım.

Apple beklenen zaman çizelgesine uyabilirse, bir yıldan kısa bir süre içinde her Mac’i yeni çiplere güncellemiş olacak. Bu, bir bakıma Apple silikonunun hayali. İster büyük bir tasarım değişikliği zamanı gelmiş olsun, isterse sadece bir özellik güncellemesinden faydalanacak olsun, Apple güncellemeleri eskisinden çok daha hızlı bir şekilde sunabiliyor. Mac kullanıcıları bir iPad’in M4’ü ilk alan cihaz olduğunu görmek zorunda kaldı. Ama çok yakında M4 Mac’ler için bekleyiş sona erecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz