Ana Sayfa Apple iPhone 16 ile iPhone 16 Pro’nun kamerası karşılaştırıldı! İşte sonuç

iPhone 16 ile iPhone 16 Pro’nun kamerası karşılaştırıldı! İşte sonuç

0

iPhone 16 ve 16 Pro, Apple’ın en gelişmiş kamera teknolojileriyle geliyor. iPhone 16 Pro daha fazla özellikle ve daha güçlü bir kamera sistemine sahip olsa da iPhone 16’nın da pro özelliklerini bünyesine katmasıyla aradaki fark giderek azalıyor. Bu yazıda, iPhone 16 ve 16 Pro kameralarını detaylı bir şekilde karşılaştıracağız ve hangi modelin sizin için daha uygun olabileceğine dair ipuçları vereceğiz. iPhone’ların tüm karşılaştırmalı özelliklerini merak edenler, ilgili kılavuzlarımıza göz atabilirler.

iPhone 16 ile iPhone 16 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık

Tüm iPhone 16 modelleri 48MP ana arka kameraya, yepyeni Kamera Kontrol düğmesine/sensörüne, en yeni nesil Fotoğraf Stillerine ve daha birçok özelliğe sahip. Ancak iPhone 16 Pro ve Pro Max, çok daha gelişmiş kamera sistemleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro Max’in kamera sistemine iPhone 15 Pro’dan daha fazla özellik kazandıran Apple, bu yıl 16 Pro ve Pro Max’te aynı kamera sistemlerini ve özelliklerini sunuyor. Fotoğraflar söz konusu olduğunda, 16 Pro ve Pro Max’in 48MP ultra geniş açılı lensi, 16 ve Plus modellerin 12MP lensine kıyasla çok daha detaylı ve net görüntüler üretiyor. Pro modellerde ayrıca 5x optik zum yapabilen bir telefoto lens bulunuyor. Gece Modu portreleri ve ProRAW desteği ise yalnızca Pro modellerde bulunan diğer iki özellik.

iPhone 16 ile iPhone 16 Pro'nun kameralarını karşılaştırdık.
iPhone 16 ile iPhone 16 Pro’nun kameralarını karşılaştırdık.

Video kaydı konusunda da iPhone 16 Pro ve Pro Max, 120 fps’ye kadar 4K Dolby Vision/HDR video kaydı gibi yeni ve güçlü özellikler sunuyor. Pro modellerine özel diğer özellikler arasında ProRes ve log video kaydı, harici depolamaya kayıt ve 4 stüdyo kalitesinde mikrofon yer alıyor. Apple’ın iPhone 16 Pro modellerindeki TrueDepth ön kamerası da 16 ve Plus modellerine göre bir dizi yükseltmeye sahip. ProRAW, ProRes, log kaydı ve harici depolamaya kayıt gibi özellikler bunlardan sadece birkaçı.

Apple Podcasts’in otomatik transkript özelliği başka dillere de geliyor!

iPhone 15 serisinde USB-C’ye geçiş yapılmış olmasına rağmen, iPhone 16’larda bağlantı noktaları konusunda çok fazla değişiklik yok. En büyük değişiklik yeni Kamera Kontrolü olabilir; ancak WiFi 7 desteği, 25W’a kadar MagSafe veya kablosuz şarj desteği gibi başka geliştirmeler de bulunuyor. iPhone 16, 16 Pro ve Pro Max’in daha hızlı USB 3 bağlantı noktasına sahip olmasına kıyasla çok daha yavaş olan USB 2’yi kullanıyor. Bu nedenle yalnızca Pro modeller harici depolamaya kayıt özelliğini destekliyor.

Genel olarak baktığımızda, hem iPhone 16 hem de 16 Pro yeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörüne ve Apple Intelligence desteğine sahip. Yine de iPhone 16 Pro ve Pro Max, hem fotoğraflar hem de videolar için daha güçlü ve gelişmiş kamera sistemleri, titanyum kasa, çok ince çerçeveler, 10Gbps hızında USB-C, WiFi 7 desteği, video ve mobil oyunlar için en hızlı işlemci ve en güçlü GPU, Her Zaman Açık ekran, 120Hz’e kadar ProMotion yenileme hızı ve 1TB’a kadar depolama alanı sunuyor. Eğer bu özellikler sizin için olmazsa olmaz değilse, paranızı koruyup bu yılın diğer yeni özelliklerinin çoğunu sunan iPhone 16’yı tercih edebilir veya mevcut iPhone’unuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. Apple Intelligence desteği istiyor ancak en yeni 16/16 Pro özelliklerine ihtiyaç duymuyorsanız, iPhone 15 Pro’yu da değerlendirebilirsiniz. iPhone 16 ve 16 Pro modellerini Apple’dan, operatörünüzden ve diğer yetkili satıcılardan satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz