Ana Sayfa Haberler Bu yıl standart iPhone her zamankinden daha güçlü! Peki neden?

Bu yıl standart iPhone her zamankinden daha güçlü! Peki neden?

0

Apple, iPhone 16 serisiyle birçok kişiyi şaşırtan bir şey yaptı: Temel modeli her zamankinden daha güçlü hale getirerek iPhone 16 Pro’ya geçmek için daha az sebep bıraktı. Ancak yeni iPhone SE hakkındaki son raporlar bunun nedenini açıklayabilir.

Bu sene standart iPhone her zamankinden çok daha güçlü

Son birkaç yıldır, Apple en yeni iPhone’larını duyurmaya başladığında dikkatim dağılıyordu. Temel iPhone 15, iPhone 14 ve benzerlerinin sunumu sırasında pek ilgilenmiyordum. Neden mi? Çünkü büyük ölçüde önceki yılın Pro telefonlarına benziyorlardı. Genellikle yeni Pro olmayan model, bir önceki yılın Pro’suyla aynı çipi ve bazı eski özellikleri alıyordu. Bu normal bir durum, “Pro” daha yeni teknolojiye daha erken sahip olmak anlamına geliyor. Ancak bu yıl farklıydı.

Temel iPhone 16 modeli, A18 Pro kadar iyi olan yepyeni bir A18 çipine, başka hiçbir yılda Pro modellerine özel olması muhtemel olan Kamera Kontrolü’ne, yalnızca iPhone 16 serisine özel görsel zeka özelliğine, yeni ikinci nesil Fotoğraf Stillerine, ayrıca 15 Pro’da bulunan Aksiyon Düğmesi’ne, Apple Intelligence desteğine ve USB-C bağlantı noktasına sahip. Temel iPhone 16 modeli son derece etkileyici ve tahminimce her zamankinden daha fazla Pro alıcısını “düşük modele” yöneltmiş durumda.

Apple Haritalar, iOS 18 ile yeniden doğuyor!

Peki Apple bunu neden yaptı? Bence sebep iPhone SE 4. Birkaç rapor, önümüzdeki baharda çıkacak olan iPhone SE 4’ün Apple’ın bütçe dostu seçeneğinde büyük bir değişiklik getireceğini gösteriyor. Kenardan kenara çentikli ve Ana Ekran Düğmesi’siz tasarım, mevcut LCD’den yükseltilmiş OLED ekran, 8GB RAM’li A18 çipi, tam Apple Intelligence desteği, 48MP ana kamera ve Apple tarafından tasarlanan yeni 5G modem, iPhone SE 4’ün bir SE modelinde şimdiye kadarki en iyi değeri sunacağını gösteriyor.

Henüz fiyatı bilmiyoruz, ancak mevcut 429 dolar civarında -hatta 499 dolara kadar- bir başlangıç fiyatı olduğunu varsayalım. Yukarıdaki tüm özellikler, iPhone SE 4’ü iPhone 16’ya çok cazip bir alternatif haline getiriyor. Peki ya Apple her zamanki oyun kitabına bağlı kalsaydı ve temel iPhone 16’dan önemli yenilikleri esirgeseydi? Örneğin, Kamera Kontrolü’ne, A18 çipine veya gelecek görsel zeka özelliğine sahip olmadığını hayal edin. Bütçesine önem veren alıcıları SE’den iPhone 16’ya ikna etmek çok zor olurdu. Yaklaşık 300 dolarlık fark size çok da fazla bir şey kazandırmazdı.

Ancak sahip olduğumuz iPhone 16 ile, SE yerine bir 16 satın almak için daha fazla neden var: Dinamik Ada, Ultra Geniş Açılı kamera, Aksiyon Düğmesi, yakında gelecek görsel zeka özellikli Kamera Kontrolü. Daha da önemlisi, bu listedeki her öğe, cihazda görsel, fiziksel bir farkı temsil ediyor. Bir Apple Store’da iPhone SE 4 ve iPhone 16’yı yan yana tutarsanız, birçok fark göreceksiniz. Bu önemli bir detay.

Genel olarak, iPhone 16 serisi ve SE 4 ile Apple, her fiyat noktasında güçlü modeller sunabilecek. Bütçe dostu bir seçenek mi arıyorsunuz? iPhone SE 4 önemli bir değer sunacak. Daha modern özellikler mi istiyorsunuz? iPhone 16 sizi bekliyor. Mümkün olan en iyi iPhone’a mı ihtiyacınız var? İşte iPhone 16 Pro. Bu, önümüzdeki sonbaharda potansiyel olarak ezber bozan iPhone 17 Air’den önce, hatırlayabildiğim en etkileyici iPhone serilerinden biri olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz