Ana Sayfa Haberler Apple Watch, önemli bir yapay zeka desteği alacak!

Apple Watch, önemli bir yapay zeka desteği alacak!

0

Apple Intelligence henüz resmi olarak Apple Watch’ta desteklenmiyor. Ancak iOS 18.1’deki önemli yapay zeka özelliklerinden biri olan bildirim özetleri, Apple Watch ile kullanıldığında harika bir deneyim sunuyor.

Apple Intelligence’ın temel taşlarından biri dil araçları. Bu şemsiye, yazım denetimi ve yeniden yazma için yapay zeka yazma yardımcıları, Mail’deki öncelikli mesajlar, Akıllı Yanıt önerileri ve daha fazlası gibi özellikleri kapsıyor. İşte bildirim özetleri de yapay zeka dil araçlarıyla desteklenen bir özellik.

Apple Watch, oldukça önemli bir yapay zeka desteği alıyor

Uygun olan yerlerde, Apple Intelligence mesajların içeriğinin kısa özetlerini sağlamak için bildirimleri kullanıyor. Mesaj zaten kısaysa, bildiriminizde gerçek metnini görmeye devam edeceksiniz. Ancak daha uzun mesajlarda bildirimler artık bir mesajın yalnızca ilk kısmını göstermiyor. Bunun yerine, Apple Intelligence sayesinde, iOS 18.1’deki bildirimler artık mesajın tamamının içeriğinin bir özetini içeriyor.

Ve bu, tüm bir konuşmayı özetlemek için de geçerli: Saatinizde okunmamış bir Mesajlar bildirimi yığını varsa, özet kaçırdığınız her şeyi kapsayacak şekilde dinamik olarak güncellenir. Temel olarak, bildirim özetleri, yalnızca hızlı bir bakışla bir mesajın veya başlığın temel içeriğini anlamanıza yardımcı olur. Bu özelliği Apple Watch için mükemmel bir uyum haline getiren de budur.

iPhone 17 Air her şeyi değiştirebilir! İşte muhtemel özellikleri

Teknik olarak Apple Watch, desteklenen bir Apple Intelligence cihazı değil. Ancak, iPhone eşleştirilmiş Apple Watch’a bildirimleri gönderdiğinden, bu iOS 18.1 yapay zeka bildirimlerinden yararlanıyor. Ve bu ‘akıllı’ bildirimler iPhone’da ne kadar iyi olursa olsun, Apple Watch’ta daha da güçlü bir özellik haline geliyorlar. Ekran alanı Apple Watch’ta çok değerli olduğundan, bu özellik watchOS için özel olarak oluşturulmuş gibi hissediliyor.

En iyi yanı ise bu özelliği kullanmak için yeni bir Apple Watch’a ihtiyacınızın olmaması. Apple Intelligence yüklü bir iPhone kullandığınız sürece, saatiniz bu yeni, yükseltilmiş bildirimleri alacak.

Apple Intelligence ile gelen özelliklerin çoğu Apple Watch’ta çok mantıklı değil. Saatinizin mesajlarımı benim yerime yeniden yazmasını, yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntüler oluşturmasını veya fotoğraflarımdan istenmeyen nesneleri kaldırmasını istemiyorum. Ancak bildirim özetleri, yapay zekanın bileğe nasıl bir nimet olabileceğini gösteriyor.

watchOS’ta harika olacak diğer bazı Apple Intelligence özellikleri arasında ise şunlar yer alıyor: Yapay Zeka destekli Akıllı Yanıt önerileri, ChatGPT ile entegre yeni Siri, Gönderilen bağlantılar için web sayfası özetleri… Ve bu sadece bir başlangıç. Apple, önümüzdeki yıllarda hiç şüphesiz yeni Apple Intelligence özellikleri ekleyecek. Bunlardan bazıları Apple Watch için de harika olacak.

Yerel Apple Watch tabanlı yapay zekayı zorlaştıran işlemci sınırlamaları var. Ancak bildirim özetleri, Apple Watch’un Apple’ın bu alandaki yatırımlarından nasıl yararlanabileceğini gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz