Ana Sayfa Apple Efsane Apple mühendisi emekli oluyor!

Efsane Apple mühendisi emekli oluyor!

0

Apple’ın uzun süredir donanım mühendisliği ekibini yöneten ismi Dan Riccio, emekliye ayrılıyor. Bloomberg’ün haberine göre Riccio, şirketle geçirdiği 26 yılın ardından bu ay Apple’dan ayrılacak. Son olarak Apple Vision Pro’nun geliştirilmesinde liderlik eden Riccio, 1998 yılında Apple’a katıldı ve 2012 yılında Apple’ın donanım mühendisliği şefi oldu.

Efsane Apple mühendisi emekli olacak

Riccio, Vision Pro ve Apple Silicon geçişine ek olarak birden fazla iPhone, iPad ve Mac lansmanında ekiplere liderlik etti. Şirkette 26 yıl geçiren ve zaman zaman sert tarzı ve tartışmalı hamleleriyle bilinen yönetici, aynı zamanda önemli işe alımlar yaptı ve önemli yeni ürünlerle sonuçlanan satın almaları teşvik etti. Görev süresi boyunca Apple’ın en büyük yatırımlarından bazılarını, Vision Pro gözlüğünün geliştirilmesini ve başarısız bir araba yapma girişimini denetledi.

Ocak 2021’de Apple, Dan Riccio’nun Kıdemli Donanım Mühendisliği Başkan Yardımcılığı’ndan “yeni bir projeye odaklanan yeni bir role” geçmesiyle donanım mühendisliği ekibini yeniden yapılandırdı. John Ternus daha sonra donanım mühendisliği ekibinin dizginlerini eline aldı ve Apple’ın yönetim ekibine katıldı.

iPhone 16 Pro, 4K 120fps çekim özelliğiyle gündemde

2021’deki bu değişikliğin ardından Riccio, Apple’da Apple Vision Pro’nun geliştirilmesi de dahil olmak üzere Vision Products Group’u yönetti. Bloomberg, Riccio’nun “cihazın en büyük savunucularından biri olduğunu ve grup ile Apple’ın üst düzey yönetim ekibi arasında bir köprü görevi gördüğünü” söylüyor.

Riccio ayrıca Apple’ın kendi kendine giden bir araba geliştirme çalışmalarına da liderlik etti. Apple Car veya Proje Titan olarak bilinen girişim, on yılı aşkın bir sürenin ardından Şubat ayında durdurulmuştu. Riccio’nun ayrılmasının ardından Mike Rockwell, Vision Products Group’u günlük olarak yönetmeye devam edecek. Apple’ın mevcut donanım mühendisliği patronu John Ternus ise grubu ve “birkaç bin mühendisinden” oluşan ekibini denetleyecek.

Riccio’nun ayrılığı, Apple’da birçok başka değişikliğin ortasında gerçekleşiyor. CFO Luca Maestri, 2024 yılının sonunda görevinden ayrılacak. Apple’ın tedarik başkanı da şirkette 24 yıl çalıştıktan sonra yakında emekli olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz