Ana Sayfa Apple Apple ve Amazon, yayıncılık alanında işbirliğine gidiyor!

Apple ve Amazon, yayıncılık alanında işbirliğine gidiyor!

0

Amazon ve Apple arasında yapılan yeni bir anlaşma, Apple TV+’ın Prime Video üzerinden satışına olanak tanıyacak. Bu ayın sonlarında başlayacak olan uygulamayla birlikte Prime Video aboneleri, Amazon üzerinden Apple TV+’a abone olabilecekler. Apple ve Amazon arasındaki ticari anlaşmanın ayrıntıları henüz bilinmiyor. Ancak Apple’ın, TV+’ı Prime Video abonelerine ek bir abonelik olarak sunarak daha fazla aboneye ulaşabileceğine inandığı tahmin ediliyor.

Apple ve Amazon, yayıncılık tarafında işbirliği yapacak

Amazon’un basın açıklamasında yer alan Eddy Cue’nun şu sözleri de bu durumu doğruluyor: “Dünyanın en büyük hikaye anlatıcılarından oluşan ödüllü dizi ve film kütüphanemizi ve Apple TV+’ı mümkün olduğu kadar çok izleyiciye ulaştırmak istiyoruz. Prime Video’nun artık Apple TV+’ı sunacak olmasından ve izleyicilere inanılmaz genişlikte izleme seçenekleri sunmasından heyecan duyuyoruz.”

Öte yandan Amazon, Prime üyelerini Apple TV+’a bu yeni yolla abone olmaya ikna edecek şeyin “tek bir uygulamada tek bir fatura ilişkisi” olduğunu öne sürüyor. Apple da benzer şekilde, Apple TV uygulamasının Kanallar işlevi aracılığıyla rakip hizmetlere video abonelikleri satıyor. Ancak Prime Video henüz bu hizmetler arasında yer almıyor.

iPhone 16 Pro, 4K 120fps çekim özelliğiyle gündemde

Bu ortaklığın ilginç yanı, aslında Apple TV+’ın dağıtımını henüz genişletmemesi. Apple TV+ hizmeti, genel olarak Amazon Prime Video hizmetinin sunulduğu her yerde mevcut. Ancak, potansiyel Apple TV+ abonelerinin, Apple TV+ hizmetine Apple üzerinden nasıl abone olacaklarını çözme engeline karşı yardımcı olabilir.

Apple TV+ hizmeti ile ilgili yaygın bir yanlış anlayış, televizyonda akış videosu hizmetine erişmek için bir Apple TV donanım set üstü kutusu gerektiğidir. Gerçekte ise Apple TV+, hemen hemen tüm akıllı TV’lerde, set üstü kutularında ve akış çubuklarında, oyun konsollarında ve web’de Apple TV uygulaması aracılığıyla kullanılabilir.

Apple TV+’a Amazon Prime Video üzerinden abone olmak, Android’de uygun bir uygulama deneyimi sağlayacaktır. Ancak Apple’ın hedefi Android’de daha iyi bir TV+ deneyimi sunmaksa, Apple TV uygulamasını Android’e getirmek, Apple’a kullanıcı deneyimi üzerinde daha fazla kontrol sağlardı. Prime Video üzerinden satın alınan Apple TV+, doğrudan Apple’dan satın alınan Apple TV+ ile aynı fiyata, aylık 9,99 dolara mal olacak. Prime Video ise ayrı bir aboneliktir ve aylık 8,99 dolardan 17,98 dolara kadar değişmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz