Ana Sayfa Apple Apple’ın ilk 5G modemi, iPhone SE 4 ile gelebilir!

Apple’ın ilk 5G modemi, iPhone SE 4 ile gelebilir!

0

Apple’ın uygun fiyatlı modeli iPhone SE 4, 2025’in ilk aylarında beklenen çıkışıyla birlikte önemli değişikliklere sahne olacak. Apple, yeni modelde hem donanım hem de tasarım açısından iki büyük adım atmaya hazırlanıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple’ın ilk 5G modemi, iPhone SE 4 ile mi gelecek?

İlk olarak, iPhone SE 4 ile birlikte Apple’ın kendi tasarladığı 5G modemini ilk kez göreceğiz. Uzun süredir üzerinde çalışılan bu 5G modeminin, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS modüllerini de içeren tümleşik bir yonga olacağı iddia ediliyor. Apple, yıllar önce Intel ile birlikte mobil modem geliştirmek için anlaşma yapmış, ancak Qualcomm ile yaşanan hukuki süreç nedeniyle bu anlaşma rafa kalkmıştı. Ardından Apple, Intel’in modem bölümünü satın alarak çalışmalarını kendi bünyesinde devam ettirme kararı almıştı.

Apple'ın ilk 5G modemi, iPhone SE 4 ile mi gelecek?
Apple’ın ilk 5G modemi, iPhone SE 4 ile mi gelecek?

Apple’ın 5G modeminin Qualcomm’un modellerine göre nasıl bir performans göstereceği merak konusu, ancak ilk olduğu için beklentilerin biraz altında kalabilir. iPhone SE serisi, Apple’ın daha deneysel projelerini denediği bir platform olduğu için, bu durum şaşırtıcı değil.

iPhone 16 Pro, 4K 120fps çekim özelliğiyle gündemde

İkinci büyük değişiklik ise ekran tarafında. iPhone SE 4, LCD ekran yerine OLED ekranla gelecek ve böylece iPhone serisinde LCD ekranlı son model de tarihe karışmış olacak. Bunun yanı sıra Apple A18 yonga seti ve Apple Intelligence özelliklerinin de yeni modelde yer alması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz