Ana Sayfa Apple iOS 18.1, yeni yazım araçlarıyla geliyor!

iOS 18.1, yeni yazım araçlarıyla geliyor!

0

Bu ayın ilerleyen günlerinde iOS 18.1 ile birlikte kullanıcılara bir dizi yapay zeka özelliği sunulacak. Uyumlu bir cihaza sahipseniz, bildirimleriniz her zamankinden daha akıllı, Fotoğraflar uygulaması daha güçlü olacak ve Siri birkaç yeni numara öğrenecek. Apple Intelligence ayrıca iOS 18.1, macOS Sequoia 15.1 ve iPadOS 18.1’de yeni yazma araçları sunuyor. İşte yapay zekanın tüm cihazlarınızda yazma deneyiminizi nasıl iyileştireceği.

iOS 18.1, yeni yazım araçlarıyla gelecek

Apple Intelligence yazma araçları, iPhone, iPad ve Mac’inizde kullandığınız her uygulamada kullanılabilir olacak. Sadece Apple uygulamalarıyla sınırlı değiller. Kullandığınız uygulama, neredeyse tüm üçüncü taraf uygulamaların yaptığı gibi standart metin girişi sistemini kullandığı sürece, Apple Intelligence’ı çeşitli şekillerde yardım için çağırabileceksiniz.

Diyelim ki bir e-posta taslağı hazırlıyorsunuz ve bazı önemli düzeltmelere ihtiyacı olduğunu hissediyorsunuz. Ya da işte veya okulda bir konuşma hazırlıyorsunuz ve bundan memnun değilsiniz. Belki de bir Instagram gönderisi kadar basit bir şeyde yardıma ihtiyacınız var. Tüm bu durumlarda, Apple’ın yazma araçları yardımcı olmaya hazır. İşte yapabilecekleri. Apple Intelligence, metninizi belirli bir tonda anında yeniden yazabilen çeşitli ön ayarlı stiller sunar. Üç seçenek arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Samimi
  • Profesyonel
  • Öz

Efsane Apple mühendisi emekli oluyor!

Her ön ayar, metninizin olabildiğince hızlı ve kolay bir şekilde yeniden yazılmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Ayrıca, metninizin mevcut yazma stilinize çok benzeyen, ancak umarız daha iyi bir şekilde düzeltilmesini sağlamak için genel ‘Yeniden Yaz’ düğmesini de kullanabilirsiniz. Grammarly gibi üçüncü taraf araçlara benzer şekilde, Apple Intelligence da standart sistem yazım denetiminin ötesine geçen yazım denetimi araçları sağlar.

Yazım denetimiyle, yazma stiliniz tamamen korunur, ancak Apple, yazım ve dil bilgisi sorunlarına göre düzeltme önerileri sunar. Bu seçeneği en az miktarda yapay zeka katkısı gerektiren seçenek olarak düşünün. Apple Intelligence ayrıca metninizi analiz edebilir ve önemli noktaları ortaya çıkarabilir. Apple’ın yazma araçları, metnin neyle ilgili olduğunu anlamanıza yardımcı olacak iki kullanılabilir düğme içerir: Özet ve Anahtar Noktalar.

Bu, kendi metninizde de kullanışlı olabilir, çünkü aslında amaçladığınız şeyi iletip iletmediğinizi ortaya çıkarabilir. Ancak daha büyük olasılıkla, bir e-posta veya makale gibi, başka birinin yazdığı metnin hızlı bir özetini almak istediğiniz durumlarda kullanılacaktır. Son olarak, Apple Intelligence’ın metninizi bir tabloya veya listeye dönüştürmesini de sağlayabilirsiniz.

Esasen, bu özellikler metninizi analiz eder ve farklı düşüncelere veya düşünce kategorilerine ayırır. Ardından, bilgileri yeni bir şekilde sunmak için uygun madde işaretlerini veya tablo sütunlarını eklerler. Apple’ın kendi geliştirdiği yazma araçları, sizin için sıfırdan metin oluşturmaz. Mevcut metni yeniden yazabilir, ancak diğer bazı yapay zeka araçlarının yapabildiği gibi tamamen yeni bir şey yazamaz.

Neyse ki, Apple Intelligence’ın derin ChatGPT entegrasyonu burada devreye giriyor. Bu yılın ilerleyen günlerinde iOS 18.2 ile birlikte gelen ChatGPT, Apple’ın yapamadığı şeyi yapmak için doğrudan mevcut yapay zeka yazma araçlarına entegre edilecek: tamamen sıfırdan metin oluşturmak. Bu entegrasyon, Apple Intelligence deneyiminin sorunsuz bir parçası. Tamamen yereldir, ekstra bir şey yüklemeye veya bir OpenAI hesabı için kaydolmaya gerek yoktur. Metin oluşturma araçları, Apple Intelligence’ın bir parçasıdır, ancak Apple yerine ChatGPT tarafından desteklenir.

Apple Intelligence yazma araçları, çeşitli kullanım durumlarına ve çeşitli ihtiyaç düzeylerine hizmet etmek üzere tasarlanmıştır. Sıfırdan oluşturulmuş bir şey mi istiyorsunuz? Sistem yakında bunu sizin için yapabilecek. Peki ya zaten yazdığınız bir şeyin gözden geçirilmesi? Bu da kolay. Sadece biraz yazım denetimi mi gerekiyor? Sorun değil. Bu araçları metin yazdığınız her yerde sistem düzeyinde kullanılabilir hale getiren Apple, yapay zekayı tamamen yeni bir şekilde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz