Ana Sayfa Apple iCloud e-posta adresleri artık değiştirilebilecek!

iCloud e-posta adresleri artık değiştirilebilecek!

0

Apple, iOS 18.1 ile birlikte kullanıcılarına uzun zamandır beklenen bir özelliği sunuyor: Artık iCloud e-posta adreslerini tamamen değiştirebilecekler. Daha önce kullanıcılar e-posta göndermek için bir takma ad belirleyebiliyorlardı, ancak ilk ayarladıkları iCloud e-posta adreslerini tamamen değiştirememe veya kaldıramama gibi bir durum söz konusuydu.

iCloud e-posta adresleri artık değiştirilebiliyor

Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık birincil Apple Hesabı e-posta adreslerini doğrudan Ayarlar uygulamasından değiştirebilecek ve aynı şekilde iCloud e-posta adreslerini de tamamen değiştirebilecekler. Daha önce de birincil e-posta adresini değiştirmek mümkündü, ancak bu yalnızca hesaptaki diğer e-posta adresleri kaldırılırsa yapılabiliyordu. Öncesinde birincil Apple Hesabı e-postasını değiştirmek için doğrudan bir seçenek yoktu, ancak iOS 18.1 ile bu işlem artık daha kolay hale geliyor.

iCloud e-posta adresleri artık değiştirilebiliyor.

Ayarlar uygulamasındaki aynı bölümden iCloud e-posta adresinizi de değiştirebilirsiniz. Bu bölüme ulaşmak için Adınız > Giriş ve Güvenlik’e dokunup ardından ilgili e-posta adresine dokunmanız gerekiyor. Burada “E-posta Adresini Değiştir” adında bir buton göreceksiniz ve bu butonla iCloud e-posta adresinizi tamamen değiştirebilirsiniz.

iPhone 16 Pro Max ve Samsung Galaxy S24’ün kameraları karşılaştırıldı!

Ancak Apple, iCloud e-posta adresinizi değiştirdikten sonra eski @iCloud.com veya @me.com e-posta adresinize e-posta almayacağınızı belirtiyor. Tabii ki teorik olarak e-posta almaya devam etmek için bir iCloud takma adı kullanabilirsiniz. Ayrıca, eski adresiniz artık FaceTime ve iMessage için de kullanılamayacak.

Eğer Apple Hesabınızı uzun zaman önce oluşturduysanız ve o zamanlar seçtiğiniz e-posta adresinden memnun değilseniz, bu özellik sizin için harika bir değişiklik. Daha önce e-posta göndermek için bir iCloud takma adı kullanabiliyordunuz, ancak iCloud belgeleri üzerinde ortak çalışma yaparken gerçek e-posta adresiniz genellikle ortaya çıkıyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz