Ana Sayfa Apple Apple TV ne zaman güncellenecek? İşte son bilgiler

Apple TV ne zaman güncellenecek? İşte son bilgiler

0

Apple, Apple TV’yi en son Ekim 2022’de güncellemişti. Bu güncellemeyle birlikte yeni ve daha küçük bir tasarım, Siri kumandasında USB-C bağlantı noktası ve A12 çipinden A15 çipine geçiş gibi özellikler sunulmuştu. Yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen yeni Apple TV modeliyle ilgili söylentiler pek de iç açıcı değil.

Apple TV ne zaman güncelleniyor?

Başlangıçta yeni bir Apple TV modelinin bu yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak bu gerçekleşmedi. Bloomberg’den Mark Gurman geçtiğimiz ay yayınladığı bir raporda, Apple’ın bu yılın başlarında piyasaya sürülmesi planlanan bir Apple TV güncellemesi üzerinde çalıştığını ancak henüz somut bir sonuç alınamadığını ve mevcut modelin stoklarının istikrarlı olmasının yeni bir versiyonun yakın zamanda beklenmediğini gösterdiğini belirtti. Dolayısıyla, bu yıl piyasaya sürülme beklentisine rağmen, yeni bir Apple TV’nin kısa vadede gelmesi pek olası görünmüyor. Apple mevcut modelden memnun gibi görünüyor ve normalde yeni bir model yaklaşırken yapmayacağı bir şeyi yaparak üretimine ve stoklarını yenilemeye devam ediyor.

Birçok kişi Apple’ın yeni bir Apple TV’ye ihtiyaç duyup duymadığını merak ediyor. Elbette A15 çip genel TV ihtiyaçları için fazlasıyla yeterli olabilir, ancak Apple’ın yine de Apple TV’yi yükseltmek istemesi için başka nedenler de var. Bunlardan ilki, daha düşük maliyetle TV kutusunu daha fazla müşteriye ulaştırabilmek. Apple, 2022’deki güncellemeyle birlikte Apple TV 4K’nın başlangıç fiyatını 179 dolardan 129 dolara düşürmüştü. Ancak analist Ming-Chi Kuo, bir sonraki güncellemeyle birlikte Apple TV kutusunun 100 doların altına düşeceğine inanıyor. Apple ayrıca, yeni nesil Apple TV’ye A18 çipiyle birlikte Apple Intelligence’ı da entegre edebilir.

iPhone 16 Pro Max ve Samsung Galaxy S24’ün kameraları karşılaştırıldı!

Yeni Siri, Apple TV’de çok kullanışlı olmasa da Apple, eşleştirilmiş HomePod’ların Apple TV’deki çip setini kullanarak mevcut HomePod’ların pahalı bir donanım yükseltmesi gerektirmeden yeni Siri’den yararlanmasına olanak tanıyabilir. Son olarak, oyun konusu var. Apple, iPhone, iPad ve Mac’e daha fazla üst düzey oyun getirmek için birçok oyun geliştiricisiyle çalışıyor. Ancak Apple TV bu denklemde dışlanmış durumda. Apple, aralarında ışın izleme özelliğine sahip olanların da bulunduğu birçok üst düzey oyunu çalıştırabilecek güçlü bir Apple TV üretebilir, ancak Apple’ın bu stratejiyi izlemek isteyip istemediği belirsiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz