Ana Sayfa Apple Yeni nesil iPad mini yakında tanıtılacak!

Yeni nesil iPad mini yakında tanıtılacak!

0

Apple’ın, bu ay yeni bir iPad mini modelini tanıtması bekleniyor. Bu, iPad mini’nin üç yıldan uzun bir süre sonra alacağı ilk güncelleme olacak. Tanıtımın bu ayın ilerleyen günlerinde düzenlenecek bir etkinlikle yapılması ve iPad mini’nin 1 Kasım’da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yeni nesil iPad mini yakında tanıtılıyor

iPad mini en son Eylül 2021’de yenilenmişti. 6. nesil modelde düz kenarlı tasarıma geçilmiş, USB-C bağlantı noktasına yer verilmiş ve Apple Pencil 2 desteği eklenmişti. Yeni iPad mini modeliyle birlikte Apple’ın daha yeni iPad modellerinde sunduğu bazı özelliklerin iPad mini’ye de gelmesi bekleniyor. Bunlar arasında yatay ön kamera ve Apple Pencil Pro desteği bulunuyor. Ancak iPad mini’nin çoğunlukla dikey modda kullanıldığını düşünürsek, Apple’ın kameranın konumunu değiştirmeyebileceği de konuşuluyor.

Yeni iPad mini’de Apple’ın en yeni mobil işlemcisi olan A18 çipi ve 128 GB depolama alanı olması bekleniyor. Ayrıca “jöle kaydırma” olarak bilinen ve bazı kullanıcıların ekranın bir yarısının diğer yarısından daha hızlı yenilendiğini fark etmesine neden olan ekran sorununun da giderilmesi bekleniyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Yeni iPad mini’nin Apple’ın yeni pencereleme sistemi Stage Manager’ı destekleyip desteklemeyeceği ise belirsiz. A18 çip, Stage Manager’ı çalıştırmak için yeterince güçlü olsa da Apple’ın bu özelliği daha küçük bir ekranda sunmak isteyip istemediği henüz net değil. Sonuç olarak, iPad mini’nin yeni modeli küçük ancak önemli güncellemeler getirecek gibi görünüyor. Özellikle A18 çip ve Apple Intelligence özellikleri, iPad mini’yi daha da çekici hale getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz