Ana Sayfa Apple M4’lü ilk Mac modelleri bu ay piyasaya çıkıyor!

M4’lü ilk Mac modelleri bu ay piyasaya çıkıyor!

0

Apple, bu ay içinde M4 çipli yeni Mac modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. İlk olarak iMac, MacBook Pro ve Mac mini modellerinin güncellenmesi bekleniyor. Etkinliğin bu ay içinde gerçekleştirilmesi olası görünse de yeni Mac’lerin 1 Kasım’a kadar rafta yerini alması beklenmiyor. Peki yeni M4 çipli Mac’lerden neler bekleyebiliriz?

M4’lü ilk Mac modelleri bu ay piyasaya çıkacak

İlk olarak, Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple yeni M4 Mac’lerde, giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro, yeni Mac mini ve yeni iMac dahil olmak üzere, en az 16 GB RAM sunacak. Apple, son 8 yıldır giriş seviyesi Mac’lerinde 8 GB RAM’e yer veriyordu, bu yüzden bu oldukça sevindirici bir değişiklik. Özellikle de Apple Intelligence özelliklerinin cihazlarda daha fazla bellek tükettiği düşünüldüğünde.

Yeni Mac mini ise tasarım açısından büyük bir değişim geçirecek. Sızıntılara göre yeni model önemli ölçüde küçülecek ve USB-A desteğini kaybedecek. Ancak kaybın telafi edilmesi için daha fazla USB-C bağlantı noktasına yer verilmesi bekleniyor.

Çin, iPhone fabrikasına baskın yaptı!

Söylentiler arasında bu ay yeni bir iMac modelinin de tanıtılacağı yer alıyor. Bu da Apple’ın Magic aksesuarlarını da nihayet yenileyeceği anlamına geliyor. Apple’ın bu yılın sonuna kadar Avrupa Birliği’nin USB-C zorunluluğuna uyması gerektiği düşünüldüğünde, yeni M4 iMac ile birlikte Apple’ın masaüstü aksesuarlarında Lightning bağlantısından vazgedeceği kesin gibi görünüyor.

Apple’ın şu anda sadece üst seviye M3 Pro ve M3 Max MacBook Pro modellerinde sunduğu Uzay Siyahı rengi seçeneğinin, yeni M4 MacBook Pro ile birlikte giriş seviyesi modele de gelmesi bekleniyor.

Yeni MacBook Pro’larda görmeyi umduğumuz bir diğer özellik ise Wi-Fi 7 desteği. Apple, iPhone 16 serisinde yer verdiği Wi-Fi 7 standardını yeni Mac’lerde de kullanabilir. Sonuç olarak Apple’ın M4 çipli yeni Mac modelleri, önemli performans ve özellik iyileştirmeleriyle birlikte gelecek. Yeni tasarımlar, daha fazla RAM, USB-C ve Wi-Fi 7 desteği gibi özellikler, yeni Mac’leri oldukça çekici hale getirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz