Ana Sayfa Apple Yeni Apple Intelligence özellikleri sızdırıldı!

Yeni Apple Intelligence özellikleri sızdırıldı!

0

Apple, iOS 18.2 beta sürümüyle birlikte iki yeni Apple Intelligence özelliğini daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Aaron Perris tarafından ortaya çıkarılan arka uç referanslarına göre, bu özellikler sırasıyla ChatGPT entegre edilmiş Siri ve iPhone 16 için Görsel Zeka. Her iki özelliğin de “bu yılın sonlarında” gelmesi bekleniyordu ve bu durum iOS 18.2’yi işaret ediyordu. Arka uçtaki bu eklemeler, herhangi bir gecikme olmayacağının iyi bir göstergesi.

Yeni Apple Intelligence özellikleri ortaya çıktı

Apple, ChatGPT entegre edilmiş Siri’yi WWDC24’te duyurmuştu. Bu özellik, Apple Intelligence kullanıcılarının daha fazla gerçek dünya veya gerçek zamanlı bilgi gerektiren daha karmaşık sorular sorduğunda ChatGPT’den yararlanmalarını sağlayacak. Apple’ın kendi modelleri ise daha çok kişisel bağlama ve daha basit istekleri ele alacak.

Görsel Zeka ise iPhone 16 serisiyle birlikte duyurulan daha yeni bir özellik. Bu özellik, yeni Kamera Kontrol düğmesini daha da işlevsel hale getirecek. Kameranızı bir afişe doğrultarak bu ayrıntıları takviminize ekleyebilecek, Google Lens’e benzer şekilde gerçek dünya nesnelerini tanımak için kullanabilecek ve daha fazlasını yapabileceksiniz. Bu arka uç eklemelerinin zamanlaması oldukça ilginç çünkü iOS 18.2 beta sürümünün en erken Ekim ayı sonunda çıkarılması bekleniyor. Apple’ın iOS 18.1’i 28 Ekim’da yayınlaması ve birkaç gün sonra da bir sonraki beta sürümünü çıkarması bekleniyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, iOS 18.1 RC’nin yakın zamanda, muhtemelen bu hafta içinde test kullanıcılarına sunulacağı. Öyle ya da böyle, ilk iOS 18.2 beta sürümünden çok da uzakta değiliz. iOS 18.2’nin Aralık ayında genel kullanıma sunulması bekleniyor. Genmoji ve Image Playground gibi diğer Apple Intelligence özelliklerinin de iOS 18.2’nin bir parçası olması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz