Ana Sayfa Apple Uygun fiyatlı Apple Vision’ın fiyatı ortaya çıktı!

Uygun fiyatlı Apple Vision’ın fiyatı ortaya çıktı!

0

Mark Gurman’ın Power On bültenindeki son habere göre Apple, daha uygun fiyatlı “Apple Vision” başlığını önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gurman, bu yeni başlığın yaklaşık 2000 dolara satışa sunulacağını belirtiyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Uygun fiyatlı Apple Vision’ın fiyatı sızdırıldı

Apple, bu yılın başlarında 3499 dolarlık Apple Vision Pro’yu tanıtmıştı, ancak görünen o ki şirket hala hızlı bir şekilde bir sonraki model üzerinde çalışıyor. Bu yılın başlarında çıkan bazı haberler, Apple’ın daha ucuz başlığa odaklanmak için Vision Pro’nun geliştirilmesini durdurduğunu öne sürmüştü ve durum hala böyle görünüyor – muhtemelen Vision Pro’nun yüksek fiyat etiketi, uzamsal hesaplamayı birçok kişi için ulaşılamaz kılıyor.

Gurman, daha düşük fiyatlı başlığın muhtemelen daha düşük kaliteli bir işlemci ve daha ucuz malzemeler kullanacağını söylüyor. Vision Pro şu anda bir M2 çipiyle donatılmış durumda, bu yüzden Apple’ın daha ucuz başlığa A18 Pro gibi -ki bu hemen hemen bir M1 kadar hızlı- bir A serisi yonga seti yerleştirebileceğini düşünüyoruz. Malzemeler açısından ise, tamamen alüminyum ve cam olmak yerine, muhtemelen daha fazla plastik kullanılacaktır.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Haberde ayrıca, başlığın muhtemelen Apple Vision Pro’da tanıtılan ve kullanıcıların gözlerinden başlığın dışına doğru görmesini sağlayarak etraflarındaki insanların gözlerini hala “görmesine” olanak tanıyan, lensli ekranlar kullanan EyeSight özelliğini de içermeyeceği belirtiliyor. Bana biraz hileli gibi gelmişti, ama ilginç bir özellikti. Bununla birlikte, dışarıda başka bir ekran bulundurmak maliyetliydi ve bu ekran daha ucuz başlıkta olmayacak. Apple’ın daha ucuz Apple Vision başlığının, Apple Vision Pro’dan iki kat daha fazla satmasını beklediği bildiriliyor ki bu da çok şey ifade etmiyor. Apple Vision Pro 2 de daha hızlı bir yonga setiyle 2026’da piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz