Ana Sayfa Apple M4 işlemcili iMac’ten ne beklemeliyiz? İşte son bilgiler

M4 işlemcili iMac’ten ne beklemeliyiz? İşte son bilgiler

0

Apple’ın bu sonbaharda, muhtemelen Ekim ayında bir başka tanıtım etkinliği düzenlemesi bekleniyor. Şirket, etkinlikte iMac de dahil olmak üzere bazı Mac ve iPad modellerini güncelleyecek gibi görünüyor. İşte Apple’ın bir sonraki iMac yenilemesiyle ilgili bekleyebileceğiniz her şey.

M4 işlemcili iMac modelinden ne beklemeliyiz?

Apple, iMac’i en son geçen Ekim ayında M1 çipinden M3 çipine yükselterek güncellemişti. Neyse ki iMac bu sefer çip atlamayacak ve TSMC’nin ikinci nesil 3nm sürecine dayanarak bu yılın ilerleyen günlerinde iMac’te M4 çipini görmeyi bekliyoruz. Bu, iMac’i 8 çekirdekli bir CPU’dan 10 çekirdekli bir CPU’ya yükselterek yaklaşık %20-25’lik bir performans artışı sağlayacak.

Bu konuda henüz somut bir söylenti olmasa da Apple, Avrupa düzenlemelerine uyum sağlamak için bu yılın sonuna kadar yeni cihazlarının tamamında Lightning’den USB-C’ye geçiş yapmak zorunda. Bu nedenle, bir sonraki iMac ile birlikte gelen Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad’de USB-C görmeyi beklemeliyiz.

İşte iPhone 16 Pro ile iPhone 14 Pro karşılaştırması!

Bloomberg’den daha önce gelen haberler, geliştirici günlüklerinde görülen bilgilere göre tüm M4 Mac’lerin en az 16 GB RAM ile başlayacağını gösteriyordu. Bu, M4’lü iMac için de geçerli olacağından, muhtemelen tüm temel model iMac’lerde 16 GB RAM göreceğiz ve 32 GB RAM’e yükseltme seçeneği sunulacak. Daha önce, M3 iMac’te maksimum 24 GB RAM bulunuyordu.

24 inç iMac’teki bağlantı noktası durumu her zaman biraz garipti. Sadece 2 Thunderbolt bağlantı noktası olan daha ucuz bir temel model ve ardından 2 Thunderbolt bağlantı noktası ve ek olarak 2 standart USB-C bağlantı noktası olan daha üst düzey bir model bulunuyor. Her ne kadar Apple’ın temel modeldeki bağlantı noktası sayısını artıracağına dair hiçbir belirti olmasa da, üst düzey iMac modellerindeki dört bağlantı noktasının da yarı yarıya olmak yerine Thunderbolt olma ihtimali oldukça yüksek.

Twitter’da Fred tarafından yapılan bir M4 kalıp fotoğrafı analizine göre, Apple’ın M4 çipinin, M3 çipinde ve önceki modellerde iki adet olana kıyasla dört Thunderbolt denetleyicisiyle donatıldığı görülüyor. Bu, Apple’ın yaklaşan M4 iMac’te 4 Thunderbolt bağlantı noktası sunabileceği anlamına gelebilir.

Apple, iPhone 16 serisinde yaptığı gibi, yaklaşan M4 iMac’te de Wi-Fi 7 standardını destekleyecek gibi görünüyor. Wi-Fi 7, Wi-Fi 6E’nin 9 Gbps’sinin beş katından fazla olan 46 Gbps’ye kadar hıza destek veriyor. Wi-Fi 7 ayrıca 320 MHz kanallarda çalışır ve 6 GHz bandını destekleyerek paraziti ve sinyal tıkanıklığını büyük ölçüde azaltır.

Küçük bir yenileme olsa da, yeni bir iMac almak isteyenler için dört gözle bekleyecekleri bazı şeyler var. Ne yazık ki Apple’ın hala daha büyük bir iMac veya herhangi bir iMac Pro üzerinde çalıştığını gösteren bir söylenti yok. En azından Apple’a göre, şimdilik üretecekleri tek şey 24 inç iMac.

Bu, ister boyutu, ister tasarımı veya harici bir güç kaynağına ihtiyaç duymanız nedeniyle olsun, 24 inç iMac’i herhangi bir nedenle beğenmiyorsanız kesinlikle üzücü bir durum. Apple, daha büyük bir iMac deneyimi istiyorsanız bir Studio Display satın almanızı ve bunu tercih ettiğiniz bir Mac ile eşleştirmenizi öneriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz