Ana Sayfa Apple Apple Pro Display ne zaman güncellenecek?

Apple Pro Display ne zaman güncellenecek?

0

Apple, Pro Display XDR ve Studio Display olmak üzere iki harici ekran satıyor, ancak ikisi de yıllardır donanım yükseltmesi almadı. Hatta Pro Display XDR, Aralık 2019’da piyasaya sürüldüğünden bu yana neredeyse beş yaşında. Aşağıda, olası yeni nesil Pro Display XDR ve Studio Display monitörleri hakkındaki söylentileri özetliyoruz, ancak yakın zamanda hiçbir şey görünmüyor.

Apple Pro Display ne zaman güncelleniyor?

2019 Mac Pro ile birlikte piyasaya sürülen üst düzey Pro Display XDR, LED arka aydınlatmalı 32 inç ekran, 6K çözünürlük, 60 Hz yenileme hızı, P3 geniş renk gamı, 1.600 nite kadar parlaklık, bir Thunderbolt 3 bağlantı noktası ve üç USB-C bağlantı noktası sunuyor. ABD’de monitörün başlangıç fiyatı hala 4.999 dolar, isteğe bağlı Pro Stand ise 999 dolara satılıyor.

Aralık 2022’de Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın mevcut modelde bulunmayan bir Apple silikon çipine sahip güncellenmiş bir Pro Display XDR sürümü üzerinde çalıştığını söyledi. Studio Display’de ise A13 Bionic çip, Center Stage kamera çerçeveleme, uzamsal ses ve Siri sesli komutları gibi özellikleri destekliyor. Bununla birlikte, yeni bir Pro Display XDR hakkında yakın zamanda herhangi bir söylenti çıkmadı, bu nedenle Apple’ın şu anki planlarının ne olduğu belirsiz. Müşterilerin bir sonraki Pro Display XDR’dan beklediği ek özellikler arasında yerleşik bir kamera, hoparlörler ve daha yüksek bir yenileme hızı yer alıyor.

İşte iPhone 16 Pro ile iPhone 14 Pro karşılaştırması!

Apple, Studio Display’i ilk Mac Studio ile birlikte Mart 2022’de piyasaya sürdü. Monitör, 5K çözünürlüğe sahip 27 inç LCD ekran, 60 Hz yenileme hızı, P3 geniş renk gamı, 600 nite kadar parlaklık, yerleşik kamera ve hoparlörler, bir Thunderbolt 3 bağlantı noktası ve üç USB-C bağlantı noktası sunuyor. ABD’de Studio Display’in başlangıç fiyatı hala 1.599 dolar, ancak standart konfigürasyon yazı itibarıyla Amazon’da 1.349 dolardan satışa sunuluyor.

Gurman, Aralık 2022 tarihli raporunda, Apple’ın birden fazla yeni harici monitör üzerinde çalıştığını söyledi, ancak özellikle yeni bir Studio Display’den bahsetmedi. Temmuz 2023’te Gurman, Apple’ın yeni nesil monitörlerinin en erken 2024’te piyasaya sürülebileceğini söyledi, ancak yılın sonuna sadece birkaç ay kaldı ve yakın zamanda hiçbir söylenti çıkmadı.

Apple’ın artırılmış parlaklık ve daha yüksek kontrast oranı sağlayacak mini LED arka aydınlatmalı yeni bir 27 inç harici ekran planladığına dair söylentiler ara ara ortaya çıkıyor. Nisan 2023’te Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, ekranın 2024’te veya 2025’in başlarında seri üretime geçmesinin planlandığını söyledi. Bu monitörün bir sonraki Studio Display olup olmayacağı veya farklı bir markaya sahip olup olmayacağı ise belirsiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz