Ana Sayfa Apple Apple SuperDrive neden stoklarda yok?

Apple SuperDrive neden stoklarda yok?

0

Apple’ın uzun yıllardır satışta olan harici CD/DVD sürücüsü SuperDrive, teknoloji dünyasına veda ediyor. Birkaç ay önce ABD’deki Apple online mağazasında tükenen SuperDrive, şu anda dünya genelindeki tüm Apple Store’larda ve online mağazalarda tükenmiş veya mevcut değil olarak listeleniyor. Stoklara bir daha dönmemiş olması da Apple’ın bu 16 yıllık aksesuarı sessiz sedasız kullanımdan kaldırdığına işaret ediyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple SuperDrive neden artık stoklarda yok?

SuperDrive, 2008 yılında, o dönemde büyük ses getiren ultra ince tasarımıyla dikkat çeken ilk MacBook Air ile birlikte piyasaya sürülmüştü. Dahili bir CD/DVD sürücüsü bulunmayan MacBook Air’e harici bir çözüm sunan SuperDrive, yıllar içinde diğer Mac modellerinde de kullanılmaya başlanmıştı. Teknoloji dünyası hızla değişirken ve CD/DVD’ler yerini bulut depolama ve çevrimiçi yayın hizmetlerine bırakırken, SuperDrive da eskisi kadar popülerliğini koruyamadı. Üzerinde eski nesil bir USB-A kablosu bulunması da modern Mac’lerle uyumluluk sorunlarına yol açıyordu.

Elbette hala CD/DVD sürücüsüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için piyasada birçok alternatif bulunuyor. Ancak bu ürünlerden bazıları modern Mac’lerle kullanılabilmek için USB-C adaptörüne ihtiyaç duyabiliyor. SuperDrive’ın kullanımdan kaldırılması, bir dönemin kapandığının ve teknolojinin ne kadar hızla ilerlediğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İşte iPhone 16 Pro ile iPhone 14 Pro karşılaştırması!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple firmasının yeni nesil ürünleri sektörde beklenen etkiyi yapabilecek mi? Siz daha önce hiç Apple marka bir elektronik cihaz kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz